TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Gázkazánok

Gázkazánok

A gázkazánok kialakulásának története

Ugye ma már senkit sem lep meg, hogy mennyire messzire jutott az ember a tűz felfedezésétől a gázkazán felfedezéséig. Vitathatatlan, hogy a gázkazán a legolcsóbb fűtőeszköz, ezért nem véletlen, hogy ekkora lett a népszerűsége. A gázkazán először a cserépkályhát és az olajkályhát váltotta ki. Sok lakásban a cserépkályha lebontása mellett döntöttek a helytakarékosság miatt és erre a kedvezőbb fűtési lehetőségre váltottak. A gázkazán egy olyan készülék, mely hőenergiát szabadít fel valamilyen éghető gáz elégetésével.

 

Kondenzációs gázkazán

A kondenzációs kazán ma már a legelterjedtebb a kazánkészülékek között, takarékos és kényelmes megoldást nyújt az emberek számára. Mindemellett nagyon gazdaságos is.

Hogyan működik? Nagy mennyiségű vízgőz keletkezik a füstgázokban a szénhidrogének elégetése során. Kondenzációnak nevezik a pára kicsapásával járó folyamatot. Ezzel a folyamattal a kondenzációs kazán égéstermék hőmérséklete lecsökkenthető. A kondenzációs kazán legfontosabb eltérése, hogy a hagyományos gázkazán és a kondenzációs kazán kéménye különböznek egymástól. Nagyon fontos szabályok tartoznak a kéményhez, például:
- megfelelő hosszúságok,
- megfelelő keresztmetszetek,
- megfelelő védőtávolságok szükségesek egy biztonságos kéményhez.
A biztonság garantált a zárt égésterű kazánoknál, mert a füstgáz visszaáramlása nem tud a lakótérbe jutni.

Ha a fűtés mellett meleg vizet is szeretnének előállítani, akkor mindenképp a fali kondenzációs kombi kazánt, kell választani. Mivel ezek jóval több energiát spórolnak meg. A kondenzációs gázkazán használatához semmilyen képzettség nem kell. Nagyon univerzálisak és már akárhova felszerelhetőek. A kondenzvizet egy műanyag csővezetéken kell kivezetni a csatornahálózatba mivel savas kémhatású kondenzvíz keletkezik.

A kondenzációs kazán nagy előnye, hogy a terhelés csökkenésével nő a kazán hatásfoka. A kondenzációs kazánok működésének a lényege, hogy alacsony hőmérsékleten üzemeljen, hogy minél jobb hatásfokot érjen el. Ez főleg a padlófűtésnél, falfűtésnél érhető el leginkább. De a hagyományos kazánoknál a terhelés csökkenésével a hatásfok is csökken. A kondenzációs kazánok drágábbak a hagyományosnál, de ezek beépítésére fordított költség néhány év alatt megtérül.

Ha kérdése van, keressen minket alábbi elérhetőségeinken:

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

Gázkazánok régen

Sok ember még mindig tart a gázkazánoktól, mert az a tapasztalat alakult ki róla, hogy veszélyes. Ez azonban a mai, újonnan vásárolt készülékekre már nem érvényes, elmondjuk miért.

Az első gázkazánok még a szoba levegőjét szívták el (nyílt égésterű), majd csak az égéstermék távozott a kéményen keresztül. De ez elég sok balesethez vezetett. Nem is véletlen, hogy a nyílt égésterű termékeket már kivonták a forgalomból. Majd jött a zárt égésterű gázkazán, aminek az égéséhez a külvilágból a kéményen keresztül áramlott a levegő.

Ezeknek a kéményeknek kétirányúnak kell lennie. Ezzel a mérgezés esélye nulla lett. Mivel ha a kint fúj a szél, akkor sem tud visszajutni az égéstermék a szobába.

De nem csak a biztonság volt fontos, hanem a hatásfok is. A kéményen keresztül kiáramlik a jól felfűtött levegő is, amely jelentős hő veszteséggel jár. Majd megjelent a kondenzációs gázkazán és jött az ötlet, hogy miért ne használhatnának egyszerű fali kivezetést (parapet) a drága és veszélyes kémény helyett. A zárt égéstér biztonságos és így nincs kémény veszteség sem és a szénmonoxid mérgezést is ki lehet zárni. Mivel az égéstér nincs összeköttetésben a lakótérrel. Figyelni kell folyamatosan a kondenzvíz elvezetésére. A legegyszerűbb, ha folyamatosan csordogálni tud a kivezető műanyag csövön keresztül. Nem elegendő egy kis vödör mivel folyamatosan távozik a kondenzvíz és hamar túlcsordulna az edény. Az elavult kazánok cseréje nem olcsó és egyszerű feladat, de érdemes belevágni, ha biztonságosan és gazdaságosan szeretnénk fenntartani otthonunk alapvető fűtési és akár vízmelegítési igényét.

 

kondenzációs gázkazán árak részletesen lebontva

 

Mire kell figyelni, ha gázkazánt választ?

Legelőször érdemes behatárolni, hogy milyen árkategóriába szeretne gázkazánt vásárolni. Elég széles gázkazán árak vannak ma már. Át kell gondolni, hogy milyen gázkazán árak felelnek meg az Ön követelményeinek. Egy kazán megvásárlása nem kis befektetéssel jár, ezt tudni kell mindenkinek. A gázkazán árak sok mindent megmutatathatnak a termékből. Legyen az minőség vagy márkabeli különbség. A kazánt csak szilárd alapra lehet helyezni. Fontos, hogy kellő távolságra legyen a gyúlékony anyagoktól a kazán és a kémény is.

Majd el kell dönteni, hogy átfolyós vagy tartályos legyen a gázkazán. Fontos kérdés az is, hogy kell-e nekünk kondenzációs kombi kazán. Ez abban az esetben fontos, ha fürdéshez vagy mosogatáshoz a kondenzációs kombi kazán melegíti fel a vizet.

Két funkciója lehet egy gázkazánnak: a melegvíz előállítása és a fűtés. A melegvíz előállításánál mindenképp figyelni kell, hogy hány ember akarja használni és hozzá kalkulálni a tartály méretét.

Az is fontos szempont, hogy hol tudják elhelyezni a kazánt, mert nem mindegy a kazán mérete és a kazán hangja. Nem kellemes mikor egy családban vannak öten és csak az első három embernek jut meleg víz. Ezért fontos ebből a szempontból a kondenzációs kombi kazán tartály mérete. De ha általában csak egy helyen használják a meleg vizet akkor az átfolyós kazán a legmegfelelőbb.

Milyen márkát érdemes választani? Általában az emberek a közepes kategóriás termékeket választják elsősorban. Mivel a magas árkategóriás kazánok javíttatása és alkatrész beszerzése hosszadalmas lehet. A mai készülékeket nem ötven évre készítik, mint a régieket. A mai kazánok maximum 15-20 évig képesek üzemelni, még a legjobb készülékek is. De mellette a fűtési rendszerek is jelentősen változtak.

 

A gázkazán beüzemelése

Már nem igazán kell elmagyarázni, hogy a kondenzációs kombi kazán a fűtés lelke. De elég összetett és bonyolult rendszer a kondenzációs gázkazán, úgyhogy a beüzemeléshez és összehangoláshoz nem szégyen, ha egy szakember segítségét kérjük.

Amennyiben Ön nem ért hozzá, úgy nyugodtan kérjen segítséget egy szakembertől, vagy keressen fel minket e-mailben. Megpróbálunk mindenben a segítségére lenni.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

Fontos, hogy a kazán körül rendelkezésre álljon akkora szabad terület, hogy a szervizelést és a szerelést biztonságosan el tudják végezni a szakemberek.

Ma már teljesen eluralkodott a zárt égésterű gázkazán a piacon. Viszont a megfelelő működéshez elengedhetetlen a jó fűtésrendszer. Illetve a gázkán beszerelésnél kijönnek a kéményseprők is, hogy ellenőrizzék a kondenzációs gázkazán beszerelését és a végeredményt is. A mai korszerű nyílászáróknak és vastag szigetelésnek köszönhetően kisebb teljesítményű kondenzációs kazán is elég a fűtéshez. A földgáz a levegővel keveredve tűz- és robbanásveszélyes anyag, melyre külön előírások vonatkoznak.

 

A kondenzációs gázkazán ellensége

A vízkő az összes kazán ellensége. Az ásványi sók okozzák a vízkövesedést a legtöbb háztartási eszközben. Ahol a kazánokra nem is gondolnak, pedig elég nagy mennyiségű vizet keringet nap, mint nap. A víz PH értékét és a keménységét szokták vizsgálni. A PH érték megmutatja, hogy mennyire fog vízkövesedni a gázkazán. Itt fontos kiemelni, hogy a vízkő magas hatásfokcsökkentést okoz. Később a készülékek védelme érdekében egyre inkább elterjedt a mágneses iszapleválasztó használata is.

De emellett nagy szükség van a fűtésrendszer tisztítására, hogy a korrodálás ne vezessen lyukadáshoz. Ahhoz, hogy ez ne forduljon elő mindenképpen át kell mosni a rendszert minimum évente, nem elég csak a beüzemeléskor. A fűtési rendszerek élettartamát a rendszer átmosásával lehet meghosszabbítani.

Ami csak kicsi odafigyelést igényel időszakonként. Mindenképpen engedélyeztetni kell a lakás gázszerelési tervét.

 

Kazánok osztályozása

 • Elhelyezés szerint: lehetnek álló és fali kazánok
  A fali a nevében is benne van, hogy falra szerelhetőek és kisebb súllyal és helyigénnyel rendelkeznek. Az álló gázkazánok nagyobb teljesítménnyel bírnak, mint a fali kazánok.
 • Funkció szerint: fűtő gázkazán, kombi gázkazán és beépített tárolós gázkazán
  A kombi gázkazánok kettős felhasználásúak, meleg víz előállításra és fűtésre szolgálnak. A beépített tárolós gázkazánokat HMV tárolókkal látták el. A fűtő gázkazánok indirekt tárolók fűtésére is alkalmasak.
 • Égési folyamat szerint: nyílt égésterű és zárt égésterű
  Nyílt égésterű kazán égéstere nincs elzárva a környezetüktől, környezetéből használja fel az oxigént. Zárt égésterű kazán égéstere saját környezetétől el van zárva. Az égéshez felhasznált levegőt a külvilágtól nyeri. Ezért ez utóbbi biztonságosabb.
 • Égéstermék-elvezetés szerint: kéményes készülék és turbós készülék
  A turbós készülékbe elhelyezett ventilátor túlnyomása fogja az égéstermék távozását segíteni. A kéményest pedig a környezeti levegő és az égéstermék sűrűségének különbsége okozza.
 • Parapet kazán: hybrid kazán
  A parapet elnevezés az ablak alatti elhelyezésre utal. A levegőt a külvilágtól veszi és nem a lakótérből, majd az égésterméket kivezeti a szabadba. Ennek a teljesítménye nem haladja meg a 6Kw-ot.
  A hybrid kazán is gázkazán és arról gondoskodik, hogy a leggazdaságosabban üzemeljen. A levegő hőenergiáját használja fel és abból állítja elő a fűtésre felhasznált hőenergiát.

kondenzációs kombi kazán a hatékony fűtéshez

Immergas gázkazán előnyei


Az Immergas célja, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtson. Az egyik legmegbízhatóbbak az Immergas gázkazánok. Ez a cég már 50 éve foglalkozik a fűtőipari termékekkel, így kellő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik. A legtöbb termékre öt év garanciát vállalnak ez elég idő ahhoz, hogy javítsák vagy cseréljék a terméket. A termékeinek a legfőbb célja, hogy minél jobbá tegyék az emberek életét, melynek érdekében jelenleg több mint ezer mérnök és alkalmazott dolgozik szoros együttműködésben. Ezek mellett a cég nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra is.

 

Hajdú kondenzációs kazán


A HAJDÚ kondenzációs gázkazán alkalmas meleg víz előállításra és fűtésre is egyaránt.

Miért hosszú életű a HAJDÚ kondenzációs kazán?

A tökéletesen megválasztott anyagok miatt. Alumínium ötvözetből készítik a hőcserélőt, hogy a savas kondenzátum ne tegye azt tönkre. Viszont a vízzel érintkező területnek nem szabad korrodálni, így annak a vörösréz felel meg. Alumínium-vörösréz hőcserélő
HAJDÚ termékekre jellemző: megbízhatóság, környezetbarát gyártás, kiváló minőség

Miért a REMEHA kondenzációs kazán?


Különleges a felépítése a jobb alumínium-szilicium öntvényből készült hőcserélőnek köszönhetően. A REMEHA a hőcserélőre 10 év garanciát vállal. A hőcserélő gondozásmentes, nem igényel karbantartást.

Kicsi a helyigénye a teljesítményéhez képest. A REMEHA TZERRA ACE a világ legkisebb és leghalkabb kazánja. A kis méretének köszönhetően akár a konyhaszekrénybe is berakható. Hosszú az élettartama az öntvény tűztér miatt. A gázfelhasználás 20-30%-kal csökken a hagyományos kazánhoz képest. A REMEHA gázkazán árak már széles körben választhatóak mivel vezetői pozíciót harcoltak ki maguknak az ár/érték arányuk miatt a kis és közepes kazánok kategóriában. Kérjen ajánlatot a megadott elérhetőségek egyikén!

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

Német kondenzációs kazánok

Előnyök:
- egyszerűen kezelhető kazánszabályozó
- energiatakarékos és csendes üzem
- Ellenáll a lecsapódó kondenzációnak a saválló nemesacél kazántest

A német gázkazánok jellemzője, hogy alacsony a káros anyag kibocsátása. Sokkal csendesebb és egyszerűbben kezelhető, mint a társai. Nem csak a kazánok mérete a fontos, hanem a hő leadó berendezések megfelelő méretezése is.

A német gázkazánok lépést tartanak a korral. Az egyik legnépszerűbb a mobil applikációs rendszer, amellyel távolról is tudjuk vezérelni az otthoni fűtést. Ha közbejön valami, akkor is tudjuk módosítani a termosztát programokat és nyomon tudjuk követni, hogy minden jól működik-e otthon.

Amennyiben kérdése van, a weboldalunkon található termékekkel kapcsolatban úgy keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken.

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

kondenzációs kazán ajánlatkérés gyorsan és egyszerűen