TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

PVC idomok

PVC idomok

 

A PVC kemény műanyag, hőre lágyuló és éghető. A leggyártottabb termékek közé tarozik a szintetikus polimerek között. A PVC a vinil-klorid polimerizációjával jön létre. Legelőször egy német vegyésznek sikerült PVC-t készítenie. Régen még nehezen megmunkálható és törékeny volt, mára ez változott. Ma már a legfontosabb műanyaggá vált az építészeti munkálatokban. A műanyag termékek már mindenhol jelen vannak életünkben.

A PVC termékek eladása robbanásszerűen emelkedett. PVC-vel helyettesítették katonai hajók kábeleinek hagyományos szigetelőanyagait a második világháború idején. Majd 1950-ben egyre többen kezdték el gyártani a PVC-t. Majd később új módszereket találtak ki a pvc tartósságára.

Két fajtája van a kemény és a lágy PVC, ezekből sokféle dolgot készítenek. Például az elektromos kábeleket lágy pvc-vel vonják be. A kemény PVC-ből főleg PVC idomokat (pvc szűkítő, pvc könyök, pvc t idom) és PVC csöveket állítanak elő. Ezek keménységük miatt jól bírják a mindennapos használatot. A PVC égésekor mérgező gázok keletkeznek, amik károsak a környezetre.

A csatornarendszerek jelentős részét Magyarországon műanyag PVC csővezetékek alkotják. A pvc csövek és pvc idomok között mindent megtalál, ami elengedhetetlen egy lakás/ház szennyvíz elvezetéséhez. Ha építkezik, vagy felújít, mindenképpen válassza a PVC termékeket. A PVC idomok minőségi termékek. A PVC idomokon kívül megtalálhatóak nálunk a KG és a KPE idomok is.

 

A pvc csövekhez tartoznak a pvc idomok:

  • pvc szűkítő
  • pvc könyök
  • pvc dugó
  • pvc ág
  • pvc T idom
  • pvc áttoló karmantyú
  • pvc tokelzáró

 

Ezek az idomok különböző méretekből megtalálhatóak a weboldalunkon és az üzletünkben is. Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy melyik méret lenne a megfelelő az Ön lakásához, akkor keressen fel egy szakembert.

A pvc idomok megfelelnek csapadék és csatorna rendszerekhez is a szennyvíz elvezetés mellett. A PVC csövek élettartamát a közeg és a teherviselése határozza meg.

 

PVC idomok előnyei:

  • gyors és egyszerű összeszerelés
  • könnyű kezelhetőség
  • nagy ellenállóság a külső hatásokkal szemben

 

A PVC csövek és idomok tokos és sima kivitelben készülnek. De lehetőség van PVC vágásra, amit egy fűrésszel meg lehet oldani.

A csővégeket és idomokat kenőszappannal vagy szilikonnal lehet bekenni, ami nem károsítja az anyagot és a tömítést. A csöveket ütközésig kell összetolni.

 

PVC idomok tokos és sima kivitelben

 

Ragasztás előtt mindenképpen el kell távolítani a szennyeződéseket és zsírtalanítani kell a csövet vagy pvc idomot. Ragasztása egyszerű, egy sima ecsettel fel lehet vinni a ragasztót kívánt felületre. A PVC ragasztókhoz általában tartozik ecset. Javasolt PVC ragasztó a (VINILFIX) ezt használják a legtöbben. Ha felkerült a ragasztó a termékre, akkor gyorsan össze kell illeszteni a pvc-t. Ragasztást követően körülbelül fél óráig nem szabad kitenni nagyobb igénybevételnek. Ha alacsonyabb hőmérsékleten szárad, akkor növelni kell a száradási időt.

A PVC csövek és idomok fizikai és kémia tulajdonságuk miatt az anyagmozgatás és a szállítás terén is eltér a hagyományos csövektől.

Kisebb méretű csöveket mosdóhoz, kádakhoz és mosogatókhoz, mosógépekhez szoktak használni. Nagyobb méretű csöveket wc, szennyvízelvezetéshez használnak.

A csövek tárolását például 3 hónap szabadon tárolás után érdemes lefedni valamivel, hogy ne érje a PVC-t napsugárzás. Mert az UV sugárzás megváltoztatja a csövek felületét. A másik fontos tényező a tárolás, úgy kell tárolni a pvc csöveket, hogy ne tudjanak el deformálódni. Legegyszerűbb tárolási mód, ha a gyári csomagolásba tároljuk kalodában.

A csövek mozgatása és szerelése kerülendő alacsony hőmérsékletben. +5Cfok alatt. A csöveket és idomokat dobálni tilos.

 

PVC idomok zajcsillapított rendszerrel

 

Master 3 plus zajcsillapított rendszer

A master 3 plus csövek és idomok a legjobb minőségű anyagból készülnek. 3 rétegből áll, ami segíti a zajcsökkentő képességet. Külső rétege ütésálló anyagból Polipropilén-copolymerből készül.

A középső rétege egy erős masszív réteg, mely nagyon jó a hangcsillapításra. A belső rétege sima felületű, amely megelőzi a lerakódást és a súrlódást. Nagyon jó ütés álló hidegebb időben is így kedvez a szakembereknek is, akik beszerelik.

Legkedveltebb és legkeresettebb PVC idomok a 110 pvc idomok. A 110 pvc idomokból van pvc könyök, pvc szűkítő és pvc T idom és még sok fajta idom. Itt a méretek variálhatóak. A 110 pvc idomokat lehet szűkíteni így hozzá lehet csatlakoztatni más méretű idomokat is.

A pvc szűkítő, pvc könyök és pvc t idom alkalmas háztartási szennyvíz elvezetésére. Ezek az idomok korlátozás nélkül összeépíthetőek pvc csövekkel.

A PVC idomok és csövek ellenállnak a talajvíznek és az agresszív szennyvíznek is.

 

Kérjen ajánlatot vagy rendeljen online webshopunkból, szívesen várjuk megkeresését elérhetőségeink bármelyikén.

Személyes átvételre üzleteinkben van lehetőség!
(Debrecen, Nyíregyháza)

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu