Szűrés

Arukereso.hu Szállítási Idő
Szállítási idő

TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Immergas

Immergas kazán

 

A gázkazánok története

Ma már senkit sem lep meg az, hogy mennyire messzire jutott az ember a gázkazán felfedezéséig a tűz felfedezésétől kezdve. Nem kérdés, hogy a legolcsóbb fűtés mód a gázkazános fűtés, ezért lett ilyen népszerű. A gázkazánok előtt csak cserépkályha és olajkályha volt majd ezeket váltotta ki a gázkazán. Sokan lecserélték a cserépkályhát, mert nagyon sok helyet foglalt el, ellenben a gázkazán kisebb helyre is befért. Így még hasznosabb a gázkazán használata.

 

Gázkazánok régen

Sok ember tartott a gázkazánok használatától, mert tudták, hogy van veszélyforrás a használat közben. Nem véletlen, hogy a nyílt égésterű gázkazánokat kezdik kivonni a használatból. Mert a nyílt égésterű kazánoknak van a legnagyobb veszélyforrása. Mára már csak zárt égésterű kazánok kaphatóak.

Az első gázkazánok még a szoba levegőjét szívták el (nyílt égésterű), majd csak az égéstermék távozott a kéményen keresztül. De ez nagyon sok balesethez és veszélyhez vezetett. Nem is véletlen, hogy a nyílt égésterű termékeket már próbálják kivonni a forgalomból. Majd jött a zárt égésterű gázkazán, aminek az égéséhez a szabadból a kéményen keresztül jutott be a levegő.

Ezeknek a kéményeknek kétirányúnak kell lenniük. Ezzel a mérgezése esélye csökkent és szinte nulla lett. Mert ha odakint fúj a szél, akkor sem tud visszajutni az égéstermék a helyiségbe.

De nem csak a biztonság a fontos, hanem a kazán hatásfoka is. A kéményen keresztül kiáramlik a jól felfűtött levegő is, amely jelentős hő veszteséggel járt. Majd megjelent a kondenzációs gázkazán és jött az ötlet, hogy miért ne használhatnának egyszerű fali kivezetést (parapet) a drága és veszélyes kémény helyett.

A zárt égéstér biztonságos és így nincs kémény veszteség sem és a szén-monoxid mérgezést is ki lehet teljesen zárni. Mivel az égéstér nincs összeköttetésben a helyiségekkel. Viszont figyelni kell folyamatosan a kondenzvíz elvezetésére is. A legegyszerűbb, ha folyamatosan folydogálni tud a kivezető csövön keresztül a kondenzvíz. Nem elegendő egy kis vödör mivel folyamatosan távozik a kondenzvíz és hamar túlfolyna az edényen. Az elavult kazánok cseréje mára már nem olcsó és egyszerű feladat.

 

Immergas zárt égésterű gázkazánok

 

Immergas kondenzációs kazán

Az Immergas kondenzációs gázkazán a napjaink legelterjedtebb gázkazánja. Kényelmes megoldást nyújt az emberek számára és ezek kívül energiatakarékos és gazdaságos is.

Nagy mennyiségű vízgőz keletkezik a füstgázokban a szénhidrogének elégetése során. Kondenzációnak nevezik a pára kicsapásával lévő folyamatot. Ezzel a folyamattal a kondenzációs kazán égéstermék hőmérséklete csökkenthető. A kondenzációs kazán kémény legfontosabb különbsége, hogy a hagyományos gázkazán és a kondenzációs kazán kéménye nagyban különbözik egymástól.

 

Fontos szabályok tartoznak a kéményhez:

 • megfelelő hosszúságok
 • megfelelő keresztmetszetek
 • megfelelő védőtávolságok szükségesek egy biztonságok kéményhez.

 

A biztonság garantált a zárt égésterű kazánoknál, mert a füstgáz visszaáramlása nem tud a lakótérbe jutni.

Ha a fűtés mellett meleg vizet is szeretnének előállítani akkor mindenképp a fali kondenzációs kombi kazánt kell választani.

Mivel jóval több energiát spórolnak meg az Immergas gázkazán berendezéssel, mint a sima kazánok használatával.

Az Immergas kondenzációs kazán használatához semmilyen elő képzettség nem kell. Nagyon univerzálisak és már akárhova felszerelhetőek ezek az Immergas kazán berendezések. A kondenzvizet egy vezetéken kell kivezetni a csatornahálózatba mivel savas kémhatású kondenzvíz keletkezik. Nem elég egy kis edényt a kondenzvíz elvezető alá tenni.

Az Immergas kondenzációs kazán nagy előnye, hogy a terhelés csökkenésével nő a kazán hatásfoka. Mert a hagyományos kazánoknál a terhelés csökkenésével a hatásfok is csökken. Az Immergas kondenzációs kazán készülékek drágábbak a hagyományosnál, de a beépítésére fordított költség néhány év alatt meg fog térülni. Így mindenféleképpen megéri megvásárolni az Immergas kondenzációs kombi kazán készüléket.

 

Mire kell figyelni, ha Immergas gázkazán terméket szeretne vásárolni?

Egy kazán megvásárlása nagy befektetéssel jár, ez tudni kell mindenkinek. Az Immergas gázkazán ára sok mindent megmutatathat a termékből. Legyen az minőség vagy márkabeli különbség. A kazánt csak szilárd alapra lehet helyezni. Kellő távolságra kell helyezni a gyúlékony anyagoktól a kazánt és a kéményt is.

Legelőször érdemes behatárolni, hogy milyen árkategóriába szeretne gázkazánt vásárolni. Elég széles kategóriában tud ma már választani Immergas kazán termékek közül. Át kell gondolni, hogy milyen Immergas kazán felelne meg az Ön követelményeinek.

Majd következő lépésként el kell dönteni, hogy átfolyós vagy tartályos legyen a gázkazán. Fontos kérdés az is, hogy kell-e nekünk kondenzációs kombi kazán.

Ez abban az esetben fontos, ha mosáshoz, fürdéshez vagy mosogatáshoz a kondenzációs kombi kazán melegíti fel a vizet.

Két funkciója lehet egy Immergas kazán berendezésnek: a meleg víz előállítása és a fűtés. A meleg víz előállításánál mindenképp figyelni kell, hogy hány ember akarja használni és hozzá kalkulálni a tartály méretét.

Az is fontos szempont, hogy hol tudják elhelyezni a kazánt, mert nem mindegy a kazán mérete és a kazán hangja. Nem kellemes mikor egy családban vannak öten és csak az első két embernek jut csak meleg víz. Ezért fontos ebből a szempontból a kondenzációs kombi kazán tartály mérete. De ha általában csak egy helyen használják a meleg vizet akkor az átfolyós kazán a legmegfelelőbb.

Milyen márkát érdemes válaszatani? Általában az emberek a közepes kategóriás termékeket válasszák elsősorban. Mivel a magas árkategóriás kazánok javíttatása és alkatrész beszerzése hosszadalmas is lehet. A mai Immergas kazán/készülék nem ötven évre készül, mint a régi kazánok. A mai Immergas kazán maximum 15-20 évig képes üzemelni, még a legjobb készülékek is.

 

Immergas - miért érdemes ezt a márkát választani

 

Immergas gázkazán előnyei

Az Immergas célja, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtson. Az egyik legmegbízhatóbbak az Immergas gázkazán berendezések. Ez a cég már elég régóta foglalkozik a fűtőipari termékekkel, így kellő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik. A legtöbb termékre öt év garanciát vállalnak ez elég idő ahhoz, hogy javítsák vagy cseréljék a terméket. Ezek mellett a cég nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra is.

 

Kazánok osztályozása

Funkciójuk szerint:

 • Fűtő gázkazán, kombi gázkazán és beépített tárolós gázkazán

A kombi gázkazánok kettős felhasználásúak, meleg víz előállításra és fűtésre szolgálnak. A beépített tárolós gázkazánokat HMV tárolókkal látták el. A fűtő gázkazánok indirekt tárolók fűtésére is alkalmasak.

 

Elhelyezés szerint:

 • Fali és álló kazánok

A fali a nevében is benne van, hogy falra szerelhetőek és kisebb súllyal és helyigénnyel rendelkeznek. Az álló gázkazánok nagyobb teljesítménnyel bírnak, mint a fali kazánok.

 

Égéstermék-elvezetés szerint:

 • Kéményes készülék és turbós készülék

A turbós készülékbe elhelyezett ventilátor túlnyomása fogja az égéstermék távozását segíteni. A kéményest pedig a környezeti levegő és az égéstermék sűrűségének különbsége okozza.

 

Égési folyamat szerint:

 • Nyílt égésterű és zárt égésterű

Nyílt égésterű kazán égéstere nincs elzárva a környezetüktől, környezetéből használja fel az oxigént. Zárt égésterű kazán égéstere saját környezetétől el van zárva. Az égéshez felhasznált levegőt a külvilágtól nyeri. Ezért ez biztonságosabb.

 

Parapet kazán:

 • Hybrid kazán

A parapet elnevezés az ablak alatti elhelyezésre utal. A levegőt a külvilágtól veszi és nem a lakótérből, majd az égésterméket kivezeti a szabadba. Ennek a teljesítménye nem haladja meg a 6Kw-ot.

A hybrid kazán is gázkazán és arról gondoskodik, hogy a leggazdaságosabban üzemeljen. A levegő hőenergiáját használja fel és abból állítja elő a fűtésre felhasznált hőenergiát.

 

Immgergas kazán kínálatunk

 

Jelenlegi Immergas kazán kínálatunk:

 1. Immergas Victrix Omnia 24 kondenzációs kombi kazán
 2. Immergas Victrix Exa 24 fűtő kondenzációs kazán
 3. Immergas Victrix Exa 28 kondenzációs kombi kazán
 4. Immergas Victrix Tera 24 fűtő kondenzációs kazán
 5. Immergas Victrix Tera 28 kondenzációs kombi kazán
 6. Immergas Victrix Zeus Superior 26
 7. Immergas Victrix Zeus 25 beépített tárolós kondenzációs kazán

 

Tudni valók: Immergas kazán

1. Immergas Victrix Omnia 24 kondenzációs kombi kazán

Az Immergas Victrix Omnia 24 kazán zárt égésterű gázkészülék.
Névleges teljesítménye: 20,2kW fűtéshez, 25kW meleg vízhez
Lemezes hőcserélőt tartalmaz és könnyű a kezelhetősége
Régi kazánok helyére felszerelhető, mert a szabvány csatlakozása van.
Ajánljuk egy 70-100m2 alapterületű családi házhoz. Átfolyós rendszerű a meleg vízkészítés így bármennyi fő használhatja.

 

2. Immergas Victrix Exa 24 fűtő kondenzációs kazán

Az Immergas Victrix Exa 24 kazán zárt égésterű gázkészülék.
Névleges teljesítménye:23,7kW fűtéshez
Hőcserélője lemezes, beépített By-pass automata szelep
Ajánljuk egy 70-100m2 családi ház fűtéséhez.
Rendszercsatlakozója már más sorrendbe van becsatlakoztatva, mint a régi kazánoké.

 

3. Immergas Victrix Exa 28 kondenzációs kombi kazán

Az Immergas Victrix Exa 28 kondenzációs kombi kazán zárt égésterű gázkészülék.
Névleges teljesítménye:23,7kW fűtéshez, 27,7 meleg vízhez
Nagy hatékonyságú lemezes hőcserélőt tartalmaz, könnyű a kezelhetősége
Ajánljuk 70-100m2 házhoz.
Az Immergas Victrix Exa 28 kazán HMV teljesítménye 13,7l /perc

 

4. Immergas Victrix Tera 24 fűtő kondenzációs kazán

Az Immergas Victrix Tera 24 Plus kazán zárt égésterű gázkészülék.
Névleges teljesítménye: 24,1kW fűtéshez
Maximális hőteljesítmény 4,3kW
Csatlakozója más sorrendbe van bevezetve, mint a régi kazánoké.

 

5. Immergas Victrix Tera 28 kondenzációs kombi kazán

Az Immergas Victrix Tera 28 kazán zárt égésterű gázkészülék.
Névleges teljesítménye:24,1kW fűtéshez, 28,8kW meleg vízhez
Ajánljuk egy 70-100m2 családi ház fűtéséhez és víz melegítéséhez.
Átfolyós rendszerű meleg vízkészítés, nincs hozzá tároló.
HMV teljesítménye: 14,1 l/perc
Az Immergas Victrix Tera 28 kombi kazán tömege víz nélkül 32 kg

Az Immergas kondenzációs kombi kazán, fűtésre és meleg víz készítésére is alkalmas. De van tárolós rendszerű meleg víz készítő kazán is. Az Immergas kondenzációs kombi kazán berendezések közé tarozik az Immergas Victrix Omnia24, Immergas Victrix Exa 28, Immergas Victrix Tera 28 és az Immergas Victrix Zeus 26 és 25 beépített tárolós kazánok. Az Immergas kondenzációs kombi kazán alkalmas fűtés és meleg víz ellátására is.

Az Immergas Victrix Exa 24 és Immergas Victrix Tera 24 kazánok csak fűtésre alkalmasak. Nem melegítenek vizet, de ez a nevükben is benne van, hogy fűtő kazán.
Az Immergas kazán 5 év garanciával kapható.

 

Immergas kazán = a leggazdaságosabb megoldás

 

Amennyiben a termékekkel kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, keressen minket bátran a megadott elérhetőségek egyikén. Rendelést a weboldalon keresztül és telefonon is le tud adni.

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

Tovább