TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Mofém csaptelepek

Mofém csaptelepek

 

Az évtizedek során több változáson keresztül formálódott azzá, amit ma sokan MOFÉM-ként ismernek. A MOFÉM nem csupán egy magyar márkanév, hanem mindannak a szimbóluma, amit az emberi alkotási vágy megvalósulásának neveznek. A két világháborúban haditermelésre állt át a gyár. A termékeket akkor már a tüzérségi gyújtók, robbanófejek és egyéb lőszerek alkották. 1954-től megindult a polgári fogyasztási cikkek gyártása. Többek között ajtózárak, lakatok, öngyújtók, gyermekjátékok, kézi fúrógépek.

Az 1954-től 1962-ig terjedő években már elkezdődött a különböző víz, gőz, és gázszerelvények gyártása a hagyományos termékek mellett. 1963-1978 a gyár fokozatosan áttért az épület és egészségügyi szerelvények gyártására. 1995-ben a részvénytársaság a TEKA csoport tagja lett.

 

Zajcsökkentő elemek

A zajcsökkentő elemek nagymértékben csökkentik a víz áramlásának zajszintjét. A zuhany csaptelepek és a kádtöltők zajcsökkentő elemeket tartalmaznak.

Csaptelepek működési tartománya 5-80 ˚C között van.

A napi szellőztetés alól a fürdőszoba sem kivétel, a jó levegő érdekében ezt a helyiséget se felejtsük el. Ablak hiányában hosszú távú megoldás lehet az elszívó rendszer beszerelése.

Segítünk kiválasztani Önnek a megfelelő csaptelepet, keressen minket bátran elérhetőségeinken:

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Csaptelepek

A csaptelep egy cső alakú szerelvény, ami a hideg és meleg víz ellátására szolgáló cső. Ezeket jellemzően fürdőszobába, háztartásokba és konyhába használják.

A csaptelepek egy csaptestből, és egy vagy több betétből és rögzítő gyűrűből illetve egy vagy több szabályozó karból, kifolyócsőből állnak. Fajtájától függően a csaptelepnek további részei is lehetnek.

 

Működése

A gömb vagy hengeres alkatrész elfordításával lehet üzembe helyezni. Tulajdonképpen a csaptelep egy szelep, amely függőleges mozgatásával a vízmennyiséget lehet szabályozni, míg vízszintes mozgatásával a hőmérséklet, a hideg és meleg víz arányát lehet szabályozni.

 

Fajtái

Fürdőszobai, konyhai és egyéb típusú csaptelepeket különböztetünk meg használata és használati helye alapján. A konyhai csaptelepek közé lehet sorolni a bojler csaptelepet és a mosogató csaptelepet. A mosogató csaptelepet egyszerre több funkció ellátására használják már napjainkban, így megalkották a kihúzható csövű változatokat, fürdőszobai zuhanyzók mintájára készítették el ezeket.

A fürdőszobai csaptelepekhez taroznak a kádtöltő, zuhany, mosdó, bidé és kád-mosdótöltő szerelvények. Funkcióját tekintve a mosdó és a kád feltöltésére is egyaránt alkalmas köszönhetően forgatható és magas kifolyócsövének. Az orvosi csaptelepek nagy hangsúlyt kaptak a higiéniai szempontok miatt a tervezéskor.

 

Típusai

A mai legelterjedtebb fajták: egykaros csaptelep, kétkaros csaptelep, hideg vizes kifolyó, nyomógombos csaptelep, termosztatikus csaptelep és fotocellás csaptelep

Az egyik legelterjedtebb csaptelepfajta a kétgombos csaptelep, mely a hideg- és melegvíz-ellátást külön nyithatósággal és zárhatósággal látja el, együttes megnyitásukkal szabályozható a kiáramló víz hőmérséklete és mennyisége. Legtakarékosabb fajta az egykaros csaptelep, egy kar segítségével lehet használatba hozni, egyszerű a működése. A karok megemelésével, felfele tolásával a víz mennyisége szabályozható, míg a vízszintes jobbra vagy balra fordításával a hőfokokat lehet szabályozni.

A fotocellás (infra) csaptelep: érzékelő segítségével adagolja a víz mennyiségét, majd automatikusan elzárja a kiáramló vizet, ha megszűnik az érzékelés.

Melyiket válassza? Keressen minket bátran elérhetőségeinken, segítünk dönteni:

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Csaptelep kategóriák: mofém mosdó csaptelep, mofém mosogató csaptelep, zuhany csaptelep, kádtöltő csaptelep, kád-mosdó töltő csaptelep, bojler csaptelep, bidé csaptelep, konyhai csaptelep

Legkeresettebb a mofém csaptelep. Webáruházunkba nagyon sok fajta mofém csaptelep megtalálható.

Ahhoz, hogy elkerüljük a meghibásodásokat, és megtakaríthassuk az új Mofém alkatrészek beszerzésének költségét, ne használjunk olyan tisztítóeszközöket, amik megsérthetik a csaptelep felületét. Kárt okozhat a csaptelepben a só, valamint a maró, savtartalmú tisztítószerek is. De természetesen nagy odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy cserére szorul a mofém alkatrész. A mofém csaptelep alkatrész ára tükrözi a minőségét. Ez annak köszönhető, hogy magyar a gyártója.

 

Mofém csaptelep akár a konyhába, akár a fürdőszobába

 

Zuhany csaptelep két fajtája:

A legelterjedtebb az egykaros zuhany csaptelep, a kar segítségével lehet beállítani a víz erősségét és hőmérsékletét. Ezzel pénzt és időt lehet megtakarítani, mert gyorsabb a vízbeállítás. De népszerű a kétkaros zuhany csaptelep is, itt külön karral kell beállítani a hideg és a meleg vizet is. A csaptelepek általában sárgarézből készülnek. A zuhany csaptelepeket fürdőszobába szerelik fel, amit a neve is takar.

 

Konyhai csaptelep

Az egykaros konyhai csaptelep elterjedtebb, modernebb, mint a kétkaros konyhai csaptelep. Sokkal egyszerűbb beállítani és használni az egykaros konyhai csaptelepet. Mindemellett vizet és időt is lehet spórolni az egykaros változattal. A konyhai csaptelep helye a konyhába van, mint ahogy a neve is megmutatja. Van egykaros fali mofém mosogató csaptelep és egykaros álló mofém mosogató csaptelep is. A konyhába a mosogatóhoz van már kihúzható zuhanyfejes csaptelep is.

 

Mofém kádtöltő csaptelep

Külön kádtöltő csaptelep helyezkedik el a kád mellett, ha nem megoldható az elvezetés. A nevében is szerepel, a kádtöltő csaptelep a kád feltöltésére szolgál. Webáruházunkban megtalálható a Mofém kádtöltő csaptelep széles választékban. Van olyan kádtöltő csaptelep amihez zuhanyszett is tartozik. A mofém kádtöltő csaptelep között talál álló és fali változatot is. A mofém kádtöltő csaptelep megtalálható nálunk egykaros és kétkaros változatban is.

 

Fürdőszoba csaptelep

A fürdőszoba csaptelep helye a fürdőszobában a csapnál van. Itt is van lehetőség egykaros és kétkaros fürdőszobai csaptelep vásárlásra. Ma már sokkal modernebb és egyszerűbb verzió az egykaros csaptelep. De ugyan úgy lehet kétkaros csaptelepet is vásárolni.

 

Kád-mosdó csaptelep

Amennyiben közel helyezkedik el a csap és kád egymáshoz úgy sokkal egyszerűbb egy csaptelep beszerelése, mint külön kádtöltő és fürdőszobai csaptelep elhelyezése. Itt is lehet válogatni egykaros és kétkaros csaptelepek közül. Így egyszerűen el lehet forgatni a mosdókagylótól a csapot a kád felé. Más néven KMT csaptelep a rövidítése. Ez a típusú csaptelep leginkább a panellakásokban terjedt el.

 

Mofém csaptelep elegance

Ez a fajta mofém csaptelep azoknak jó, akik egy gondolattal mások előtt járnak, és fogékonyak az új dolgokra. Nem kell lemondani a magas minőségű színvonalról és a megbízhatóságról, amit a Mofém márka képvisel.

 

Mofém csaptelep standard+

A standard+ mofém csaptelep azoknak jó, akik előnyben részesítik a megjelenést és a modern designt. Ezek a csaptelepek válnak a mai modern fürdőszoba díszévé.

 

Mofém csaptelep basic

Ez a kategória ötvözi a hagyományos értékeket a legjobb energiatakarékos megoldásokkal.

 

fürdőszoba csaptelep, amely ötvözi a hagyományos értékeket a legjobb energiatatrékos megoldásokkal

 

Mofém mosdó csaptelep

ECO PERLÁTOROK: Ezzel meg lehet takarítani a vízfogyasztásnak akár a 60%-át is.
FORRÁZÁS VÉDELEM: Forrázás elleni védelemmel főként a termosztatikus csaptelepekre van kitalálva.

 

Mofém mosogató csaptelep

A MOFÉM ECO Click egy víztakarékos rendszer.

Mofém csaptelep karbantartása
Csiszoló terméket ne használjon a Mofém csaptelepek karbantartásánál és tisztításánál, mert ezzel kárt okozhat a Mofém csaptelep felületén.

Bármilyen zsíros folt eltüntethető mosogatószerrel. A felületi foltok eltávolítására ne használjon maró, savtartalmú tisztítószereket vagy sót, mert ez is kárt tehet a csaptelepben. A makacsabb foltokat el lehet távolítani folyékony fémtisztítóval és puha anyagú ruhadarabbal is.

A legtöbb esetben folyékony szappannal, vízzel vagy speciális termékkel tisztíthatjuk a csaptelepet, ami erre a célra lett kialakítva. A citromlével hatékonyan el lehet távolítani vízkőmaradványokat, amit egyszerűen otthon elő tud készíteni. A vízkőlerakódásokra emellett a Mofém vízkőoldó tisztítószert ajánljuk, mely alkalmas vízköves, szennyezett, zsíros és szappanfoltos felületek tisztítására is. Ez egy biológiailag lebomló termék, mely csaptelepekre és fürdőszobai kiegészítőkre lett kifejlesztve.

 

Felületek fertőtlenítése

Nem csak az alkohol, hanem a háztartási fehérítő is alkalmas fertőtlenítésre. Először csak egy nedves ronggyal töröljük át a poros felületet majd ezután lehet használni a felületen a háztartási oldatot. Fertőtlenítésre szolgáló dolgok, amiket nap, mint nap használunk: wc, csaptelepek, kilincsek, bútorok. Mert ezek a vírusok számára kedvelt helyek. A fertőtlenítés után mindenképp töröljük át a felületeket vízzel is.

Fontos a kesztyű használata takarítás közben. Mellette figyelni kell arra is, hogy mérgező gőzök fognak keletkezni az ammónia és a fehérítő összekeverése esetén. Óvatosnak kell lenni, ha nincs megoldva a fürdőszoba jó szellőztetése. pl: ablak. Mindenképpen szünetet kell tartani takarítás közben, ha nincs a fürdőszoba szellőztetése megoldva valamilyen módón.

 

Általában fennáll a szavatossági felelősség:

  • az öntvény vagy a préstest gyártási hibájából eredő törés, repedés,
  • anyaghibából eredő törés, repedés, lyukacsosság, tömörtelenség,
  • csatlakozó alkatrészeknél - menetes, ragasztott kötések, gyártási, összeszerelés pontatlanságból eredő lazulások, szorulások

Általában nem áll fenn a szavatossági felelősség:

  • vízkövesedés és vízszennyezettség miatt előállott tömítetlenség és szelepzárási hibák,
  • szakszerűtlen tisztításból eredő felületi meghibásodások
  • szakszerűtlen szerelésből adódó működési rendellenességek, deformálódások, törések, felületi meghibásodások
  • helytelen, durva használatból eredő törések

A csaptelep ár forintban értetendő a weboldalon. A csaptelep ár tartalmazza a 27%-os ÁFA-t, melyek egyben bruttó árak. A csaptelep ár nagyban függ a termék minőségétől és márkájától. A weboldalon szereplő csaptelep ár nem mindig egyezik meg az üzleti árakkal.

További kérdések és információk esetében keressen minket a feltüntetett elérhetőségeken. Rendelését a weboldalon keresztül is le tudja adni.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

mofém csaptelep a VGFnet webshopjában, kedvező áron