TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Szivattyúk

Szivattyúk

 

A szivattyú folyadék szállítására szolgáló gép. A szivattyúk mozgatják a folyadékokat melegen és hidegen, szennyezetten és tisztán. Mindezt környezetkímélőn és hatékonyan.

Ma igen széles a fűtési rendszerek választéka, melyek közül a legmodernebbek igen alacsony hőmérséklettel üzemelnek. A fűtőberendezés szíve, azaz a fűtési keringető szivattyú nélkül ez a fűtéstechnika nem volna lehetséges. A szivattyúk számos működési elve ismert. A legelterjedtebb közülük a centrifugál szivattyú elv.

 

Miből áll a kerti szivattyú

Ami működésbe hozza a szivattyút az a motor, ez lehet elektromos vagy benzines. Víz áramlásához szükséges a szivattyúház. Amennyi lépcsős a kerti szivattyú annyi diffuzor van benne. A szívó-nyomó csonk, a szívó fele felszívja a vizet, a nyomóból pedig távozik a víz. A tengely a járókerék mozgatására alkalmas + tömítés. A járókerék segítségével a darabos folyadék is át jut rajta. Amibe a víz be és ki folyik, azok a csövek.

Mára szinte mindenhol közvetlenül a közüzemi hálózatra vannak csatlakoztatva a házi szennyvizek. Ahol ez nem lehetséges, ott átemelő rendszereket vagy nyomás alatti vízelvezetést kell alkalmazni.

A víz legfontosabb jellemzői: hőtároló képesség, térfogat növekedés, sűrűségcsökkenés térfogat növekedés és csökkenés esetén, gravitációs felhajtóerő.

A nyomás definíciója: A nyomás légnemű és folyékony anyagoknak az atmoszféra ellenében mért statikus nyomása.

Megengedett üzemi nyomás: Az üzemi nyomásnak a biztonság alapján lerögzített legmagasabb értéke.

Üzemi nyomás: Az a nyomás, mely üzem közben egy rendszerben, vagy annak egy szakaszában van, vagy ott létrejöhet.

 

Kerti szivattyú választása

Két alapvető szempontot kell figyelembe venni a megfelelő berendezés vásárlásánál.

Milyen mélyről kell kiszivattyúzni a vizet és, hogy mekkora nyomásra és vízmennységre van szükség. Ha bármilyen kérdése lenne a termékekkel kapcsolatban úgy az ügyfélszolgálat áll rendelkezésére nyitvatartási időn belül, vagy keressen minket személyesen az üzletünkben.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Vízmennyiség és nyomás szükséglet

Ha kertet szeretne locsolni vagy a lakás vízellátását szeretné megoldani, akkor 20-30 liter/perc vízre van szükség. Ha öntözőrendszert szeretne kialakítani a kertbe, akkor kivitelezőtől kérjen segítséget.

Víznyerő hely

A víz kitermelése általában fúrt vagy ásott kutakból történik. De lehet kerti tó, patak, tartály vagy esővíz összegyűjtő is.

Két fő csoportra lehet osztani a szivattyút:

Vannak, a centrifugál szivattyúk és a térfogat kiszorításos szivattyúk. Közös vonás bennük, hogy folyadékot szállítanak egyik helyről a másikra.

 

Pedrollo kerti szivattyú


Minden berendezés tartalmaz egy táblát, amin az adatok szerepelnek. Látszik a terméken a gyártó és mellette az ország, ahol készült. A vízszállítási képességet Q jelzéssel jelölik liter/perc.

A maximális nyomást a H max jelöli, a pedrollo 4,8Bar. A folyadék maximális hőfokát a T max jelöli. Semleges folyadékok szivattyúzására alkalmas. Háztartási célokra, díszkert öntözésre kiválóan alkalmas. Fontos, hogy a terméket időjárástól védett helyre kell telepíteni. Típusa: felszíni szivattyú. A Pedrollo 3 év garanciát vállal a kerti szivattyúkra. A tervezése és a gyártás is Olaszországban történik. (Made in Italy). A vállalat évente több mint 2 millió szivattyút gyárt le, több mint száz termékcsaládot. A Pedrollo elektromos szivattyúk tökéletesen megfelelnek a háztartási, mezőgazdasági, ipari és lakossági alkalmazásra. A Pedrollo gyárt le minden alkotóelemet az elektromos szivattyúkhoz.

Az automatizált gyártósorok táplálják és ellenőrzik le az elektromos szivattyúk összeszerelését. Ezzel garantálják a magas színvonalú összeszerelés folyamatot. A Pedrollo rendelkezik egy teljesen felszerelt elektromos és hidraulikus laboratóriummal, melynek feladata az újonnan tervezett modellek tesztelése. Valamint lehetőség van élőben ellenőrizni a tervezés hatékonyságát, amely garantálja az ügyfeleknek a termékek megbízhatóságát és minőségét. Az értékesítési csoport szakemberekből áll, a világ minden tájáról, mely garantálja a vevőnek a magas szintű szolgáltatást.

 

LEO kerti szivattyú


A LEO Kína legnagyobb szivattyú gyártója lett. Magasan képzett szakemberekkel fejleszt és magas minőségű alapanyagokból. Ennek köszönhetően lett megbízható.

Leo szivattyúink közül a legkeresettebbek a XJWm 90/46, XJWm 90/55

Úgy lettek megtervezve, hogy nagy mennyiségű levegő és gáz felszívására is alkalmasak legyenek. A Leo XJWm 90/46 önfelszívó kerti szivattyút az időjárás hatásaitól védett helyre kell rakni. A legtöbb Leo kerti szivattyúnál is ez érvényes.

Kiválóan alkalmas a 90/46 vízszivattyú háztartási, fúrt kutakhoz, szökőkutak ellátására és díszkertek öntözésére a minimális karbantartási igénye miatt. Legjobb választás, megbízható és mindemellett olcsó.

A beépítési helyzetekre vonatkozó pontos utasításokat a Beépítési és üzemeltetési utasításból kell követni.

Szivattyúház: öntvény
Tengely: rozsdamentes acél
Max szívómélység: 9 méter
Max folyadék hőmérséklet: 60°C

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, a termékkel kapcsolatban úgy bizalommal keressen minket a feltüntetett elérhetőségeken.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

kerti és keringető szivattyú tartós használatra

Keringető szivattyú

Ma a piacon található elektronikusan szabályozott szivattyúknál különböző üzemmódokat és szabályozási módokat lehet beállítani.

Fűtéstechnika: Ma igen széles a fűtési rendszerek választéka, melyek közül a legmodernebbek igen alacsony hőmérséklettel üzemelnek. A fűtőberendezés szíve, azaz a fűtési keringető szivattyú nélkül ez a fűtéstechnika nem volna lehetséges.

 

Wilo keringető szivattyú


A Wilo-Yonos PICO keringető szivattyú érhető el a webáruházunkban. Standard nagyhatásfokú, szabályozott fordulatú szivattyú LED kijelzővel. A radiátorokhoz vagy padlófűtéshez kapcsolódó, piktogramokkal szimbolizált alapbeállítások segítségével időt takaríthat meg az üzembe helyezés során. Széles hőfoktartománya fűtésre, hűtésre egyaránt alkalmassá teszi. ( -10 +95°C)

A keringető szivattyú a központi fűtések alacsony nyomású rendszerében a meleg víz keringetésére szolgál. A keringető szivattyú lehetővé teszi a kétfokozatú teljesítményszabályozást.

Nagyhatásfokú EC-motor, LED kijelző, beépített motorvédelem, integrált nyomáskülönbség szabályozó

Gyors és egyszerű a telepítése, egyszerű a karbantartás, nagyobb üzembiztonság.

Bizalommal keressen minket, ha kérdése van a termékkel kapcsolatban.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Keringető szivattyú ár:

A keringető szivattyú ár függ a teljesítménytől, forgalmazótól és a termék méretétől is.

Szerkezeti anyag

Szivattyúház: szürkeöntvény
Szivattyútengely: nemesacél
Csapágy: műszén
Járókerék: sárgaréz
Tengely: korróziómentes acél

 

Szivattyú ár

A kerti szivattyú árak függenek a márkától, teljesítménytől és típusától. A szivattyú árak elég széles körben megtalálhatóak a kereskedelmi forgalomba. Meg kell határozni a kerti szivattyú teljesítményt és a típust, hogy összehasonlítást tudjunk végezni a szivattyú ár között. Ha nagyobb a kerti szivattyú teljesítmény, akkor magasabb lesz a szivattyú ár.

 

kerti öntöző szivattyú és vízszivattyú

 

Kerti vízszivattyú típusok

A kerti vízszállításnak különböző céljai lehetnek. Ezek alapján különböztetjük meg kategória szerint.

Búvárszivattyú, kerti öntöző szivattyú, szennyvízszivattyú, kútszivattyú, házi vízellátó, zagyszivattyú

 

Kerti vízszivattyú bekötése

A kerti szivattyú másik neve felszíni szivattyú. Fénytől védett és száraz talajra kell rakni nem pedig a vízbe. Maximum 9 méteres szívó mélységig lehet alkalmazni a vízszivattyút. A vízszivattyú vizet szív fel és továbbít egyik helyről a másikra. Egy nyomó és szívó csővel dolgozik a kerti szivattyú.

Zagyszivattyú használata

A zagyszivattyú tud szennyvizet és szennyezett vizet is szállítani. Képes a nagyobb méretű szennyeződést is továbbítani. A legtöbb ilyen berendezés nem elektromos üzemű, hogy tudják olyan helyen is használni ahol nincs áramellátás.

Kerti öntöző szivattyú

Telepítéséhez figyelembe kell venni az öntöző rendszer nyomási értékét és vízigényét. Ezek határozzák meg, hogy milyen kerti öntöző szivattyúra lesz szükség.

Az is fontos szempont, hogy a vizet honnan szeretné kinyerni, ásott vagy fúrt kútból. Ha ismerik a munkapontot, akkor már egyszerűbb lesz az öntöző szivattyú kiválasztása. Munkapont: Ez azt jelenti, hogy ebben a pontban áll fenn az egyensúly a szivattyú teljesítménykínálata és a csőhálózat teljesítményigénye között.

Búvárszivattyú

A búvárszivattyú olyan eszköz, amit a szivattyúzás idejére lemerítenek a víz alá. A búvárszivattyú a hagyományossal ellentétben nem szívja, hanem felnyomja a folyadékot és ezek nagyobb teljesítménnyel bírnak.

Szennyvízszivattyú

Az a feladata, hogy a szennyvizet kiszivattyúzzák a helyéről. Ennek a szivattyúnak sokkal több szennyeződéssel kell elbírnia. Mivel meg kell küzdenie a darabos szennyeződéssel is.
Mivel az évszázadok során a vízelvezetés terén semmilyen előrelépés nem történt, a múlt századig a szennyvíz a patakokba, folyókba, tavakba és tengerekbe tisztítatlanul került. Az iparosodással és az egyre erősebben növekvő városokkal a rendezett szennyvízelvezetés elengedhetetlenné vált.

Kútszivattyú

Ma már a legelterjedtebb a fúrt kútból való öntözés.

Kerti szivattyú beüzemelése

Az első beüzemelésnél mindenképp fel kell tölteni a szivattyú házat vízzel. Mivel nem képes víz felszívásra. Visszacsapó szelepet is kell felszerelni a végére. A kútvizet mindenképpen be kell vizsgálni használat előtt egészségügyi szempontból, ha a kútvizet háztartási célra szeretnénk használni.
A szivattyúkat zárt, időjárás hatásaitól védett helyre kell telepíteni.

Meghibásodás okai lehetnek

- beázott a berendezés
- szétfagyott a szivattyú
- nem kap vizet a szivattyú
- el van állítva a kapcsolási érték

Ezek helytelen használatból is adódhatnak.

Üzletünkben elérhető szivattyú márkák: Pedrollo, Wilo, Leo
Kérjen ajánlatot vagy rendeljen online webshopunkból, szívesen várjuk megkeresését elérhetőségeink bármelyikén. Ügyfélszolgálatunk a segítségére lesz, hogy megtalálják a megfelelő szivattyút Önnek. De az üzletünkben is tud a termékek iránt érdeklődni.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

öntöző szivattyú árak a teljes kerti rendszer kialakításához