TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Villanybojlerek


 

Villanybojler

 

A bojler egy olyan termék, ami elsősorban vízmelegítésre, melegen tartásra és meleg víztárolásra alkalmas. Bojlernek nevezhetjük még a gőzkazánokat is. A bojler magyar neve a boiler szóból ered (vízforraló). Az 1800-as évek elejétől származik a bojler alapkoncepciója. De a gyártás azonban csak 1896-ban kezdődött meg. Edwin Ruud gépészmérnök tervezte meg az első bojlert, majd 1889-ben meg is alkotta. De a villanybojler beindulása Magyarországon csak 1966 után történt meg. A technikai fejlődés miatt több irány alakult ki.

Ezek osztályozása: Lehet átfolyós és tárolós villanybojler. Nyomás szerint pedig lehetnek nyitott és zárt rendszerű villanybojlerek.

Köznyelven ezek elektromos fűtésű tárolók, de a villanybojler megnevezés egyszerűbb. A szigetelés mennyisége hatással van a fogyasztásra.

Villanybojlerek alapjai: fűtőtest, víztároló tartály, tartály külső hőszigetelés, hőmérsékletszabályozó, biztonsági szelep, hőmérsékletkorlátozó, köpeny, burkolat.

A legtöbb bojler általában álló villanybojler, de van olyan is, amit vízszintesen is el lehet helyezni.

A villanybojler vízzel érintkező tartálya sokféle anyagból készülhet: rozsdamentes acél, réz, műanyag, horganyzott bevonatos acél. Az anyag kiválasztásánál fontos a korrózióállóság.

 

Segítünk a választásban:
+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Főbb részei a bojlernek

 

Hőszabályzó: feladata, hogy melegen tartsa a víz hőmérsékletét.
Fűtőegység: Jobb típusoknál zománcozott vagy kerámia rúdfűtőtestet használnak.
Víztároló tartály: Fontos a tartály anyaga, mert állandóan vízzel érintkezik.
Szigetelés: A szigetelés fontos eleme a tartálynak ugyanis ez határozza meg, hogy milyen gyorsan hűl ki a felmelegített víz.
Biztonsági szelep: A visszacsapó szelep akadályozza meg a víz visszaáramlását, ami a biztonsági szelepen belül található meg. A biztonsági szelep vezeti el a többletvizet.
Mára már egyre, elterjedtebbek, azok az indirekt bojlerek, amiket a napenergia segítségével napkollektorok fűtenek fel. A nap energiáját használják fel a víz felmelegítéséhez. A napkollektorokat a ház/lakás körül szokták elhelyezni (tetőn, földön).

 

A villanybojler energiatakarékosságát befolyásolja a készülék hőszigetelése, a rögzítés módja és helye és a készülék kialakítása

 

Energiatakarékos villanybojler kiválasztása

 

Eltérnek az elektromos villanybojler fogyasztási adatai. Az elektromos villanybojler hőveszteségét nagyban befolyásolja: készülék hőszigetelése, rögzítés módja és helye, készülék kialakítása.

Kiválasztani a legjobb vízmelegítőt néha nagyon nehéz, de nem szabad félvállról venni. A minőségi termékek sokáig kitartanak és a legkeményebb téli hónapokban is lehet rájuk számítani.

 

Energiatakarékos tippek

Lényeges, hogy a villanybojlert ne telepítsük hűvös helyre és minél közelebb legyen a csapoló helyhez.

Mit jelent az ErP címke

Új uniós energia címke, ami segít a preferenciáinknak megfelelő termék kiválasztásában és a villanybojlerek energiahatékonyságát összehasonlítóvá teszi. Ha tanácstalan a bojler kiválasztásába, méretében, akkor mi szívesen segítünk ebben. Válassz a megbízható és energiatakarékos Arison, HAJDÚ villanybojlerek közül.

 

Ariston villanybojler

 

Az ariston vízmelegítő az összetéveszthetetlen olasz designnal és a dupla tartállyal gyorsabban melegíti a vizet. Rendkívül csendes vízmelegítés közben. Rugalmas az Ariston bojler telepítése, vízszintesen és függőlegesen is el lehet helyezni. Az ariston bojler kijelzőjének kialakítása miatt két helyzetbe is el lehet helyezni a terméket így az álló villanybojler egyszerűen alakítható fekvőre. Az Ariston villanybojler a jövő igényeire van szabva. Hatékony, prémium minőségű és energiatakarékos villanybojler az olasz Aristontól. Az Ariston bojler kapcsán nem kell kételkedni a minőségébe és a környeztetudatosságába, és ezek mellett megfizethető ára van.

A hőveszteség mértéke függ az Ariston villanybojler méreteitől. Mert ha nagy a készülék, akkor nagyobb hőveszteségre kell számítani. Az Ariston villanybojler lágy, amely harmonikusan illeszkedik fürdőszobája már meglévő berendezéseihez. Megnyerő olasz formatervezést kapott az Ariston bojler.

Az Ariston gyártó cég a kis vízmelegítőkre és a hagyományos bojlerekre 3 év garanciát, míg az újabb típusaira: Ariston Velis Evo típusra 7 év garanciát vállal.

 

Vízmelegítők típusai

 

Ha nem tud dönteni, akkor jó választás lehet a kombinált vízmelegítő.
Az elektromos vízmelegítők a legnépszerűbbek. Nagyon praktikusak és kellően biztosítják a víz felmelegítését.

Víz átfolyásos: Nem kell megvárni míg, elkezd a meleg víz kifolyni, ez már nem vesz igénybe több percet. Egy vízátfolyásos melegítő másodperceken belül képes garantálni a meleg vizet.

 

Megfelelő bojler kiválasztása

 

Az egyik legnehezebb kérdés a vízmelegítő vásárlása során az lehet, hogy melyik is a legideálisabb az Ön számára? Mindegyik bojlernek van előnye és hátránya is, mindenképpen utána kell járni a fontos információknak. Ha nincs olyan ismerőse, aki ért hozzá, akkor inkább keressen fel egy szakértőt, mi segítünk a választásban.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

A megfelelő vízmelegítő elegendő kapacitással kell rendelkezzen, hogy a víz mindig elegendő legyen. Még egy dologról hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Azt mindenkinek tudnia kell, hogy a bojler súlya lefelé húzza a csavarokat, viszont arra senkise gondol, hogy a bojler kifelé is húzza a csavarokat a súlya miatt. Így ha valaki ezt nem veszi figyelembe, akkor könnyen baleset történhet, ha leesik a bojler a falról a nem megfelelő felfüggesztés miatt.

A webshopos villanybojler árak eltérhetnek az üzleti áraktól. A villanybojler ár függ a termék márkájától és a teljesítménytől. A villanybojler árak eltérőek lehetnek egy márkán belül is a teljesítmény miatt. A villanybojler árak megmutatják, hogy mennyire minőségi a termék. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert az ember hosszú távra vásárol villanybojlert. Mindenképpen vegyük figyelembe a villanybojler ár értékét, de ne a villanybojler ár alapján válasszuk ki a terméket.

Üzletünkben és webáruházunkban elérhető villanybojler márkák: Ariston, Hajdú.
Amennyiben kérdése, kérése van, árajánlatot szeretne kérni vagy rendelni szeretne, keressen minket bizalommal a feltüntetett elérhetőségeinken. Ügyfélszolgálatunk a segítségére lesz, hogy megtalálják a megfelelő villanybojlert Önnek. De az ületünkben is tud a termékek iránt érdeklődni.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

 

Ariston villanybojler típusok széles választékát keresse a VGFnet webshopjában

Az ARISTON villanybojlerből webáruházunkba megtalálható az 50, 80 és 100 literes.

 

ARISTON villanybojler VELIS EVO 80 EU 80l ErP jellemzői

 

 • 80 literes kapacitás
 • eco funkció
 • vastag hőszigetelés
 • különleges design
 • többpozíciós elhelyezés, álló villanybojler/fektetett villanybojler
 • kettős belső magnézium anód
 • 7 év garancia
 • súly 26 kg

 

ARISTON villanybojler VELIS 50 L ErP jellemzői

 • 50 literes kapacitás
 • többpozíciós elhelyezés, álló villanybojler/fektetett villanybojler
 • lapos vízmelegítő csak 27cm
 • eco funkció
 • előlap színe fehér
 • vastag szigetelés
 • 7 év garancia
 • súly 20 kg

 

Ariston villanybojler típusok széles választéka megatalálható webshopunkban

 

Villanybojler kiválasztása előtt az alábbi kérdéseket kell átgondolnunk

 

Hányan fogjuk használni Új Hajdu villanybojlerünket.

Illetve a tisztálkodási szokásainkat is figyelembe kell venni:

Zuhanyozni szeretünk, vagy a kádban való fürdőzést részesítjük előnyben.

Elmondható, hogy a háztartások meleg víz igénye egy főre számítva 30-50 liter forró vízre tehető.

Felhasználás során az alábbi bojlereket szokták választani, felhasználás szerint.

 • 50 literes Hajdu villanybojler 1 fő használatához elég
 • 80 literes Hajdu villanybojler 1-2 fő használatához elég
 • 100 literes Hajdu villanybojler 2 – 3 fő használatához elég
 • 120 literes Hajdu villanybojler 3 – 4 fő használatához elég
 • 150 literes Hajdu villanybojler 4 – 5 fő használatához elég
 • 200 literes Hajdu villanybojler 5 – 6 fő használatához elég

Arra is figyeljünk oda, hogy alul sem szabad méretezni a bojlerünket, mert a kevesebb meleg víz mennyiség, magasabb hőfokon való használatot eredményez, plusz állandó fűtésre kényszeríti eszközünk, ami azon kívül, hogy nem energiatakarékos, a bojler idő előtti kilyukadásához, illetve többlet vízkő kialakulásához is vezethet.