TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Hajdú

Hajdu gázkazán

 

A Hajdúsági iparműveket 1952-ben alapították meg.
Majd 2010-ben új termékeket vezettek be, mint a vegyes tüzelésű hajdu kazán és puffertároló.
2011-ben megjelent a hőszivattyús forróvíztároló.
Hajdu kondenzációs gázkazán

A hajdu kondenzációs gázkazán ma már a legelterjedtebb, mely takarékos és kényelmes megoldást nyújt az emberek számára. Mindemellett gazdaságos is.

Mindenképp a fali kondenzációs kombi kazán mellett érdemes dönteni, ha a fűtés mellett meleg vizet is szeretnének előállítani. Mivel ezek jóval több energiát spórolnak meg. A hajdu kondenzációs gázkazán használatához semmilyen képzettség nem kell. Nagyon univerzálisak és már akárhova felszerelhetőek. A kondenzvizet egy vezetéken kell kivezetni a csatornahálózatba, mivel savas kémhatású kondenzvíz keletkezik.

A hajdu kondenzációs gázkazán nagy előnye, hogy a terhelés csökkenésével nő a hajdu kazán hatásfoka. A hagyományos kazánoknál csökken a terheléssel a hatásfok is. A hajdu kondenzációs kazánok drágábbak a hagyományosnál, de ezek beépítésére fordított költség néhány év alatt megtérül.

Kondenzációnak nevezik a pára kicsapásával lévő folyamatot. A kondenzációs kazán kémény legfontosabb különbsége, hogy a hagyományos gázkazán és a kondenzációs kazán kéménye különbözik egymástól. Nagyon fontos szabályok tartoznak a kéményhez, például:

 • megfelelő hosszúságok
 • megfelelő keresztmetszetek
 • megfelelő védőtávolságok szükségesek egy biztonságos kéményhez.

A biztonság a zárt égésterű kazánoknál garantált, mert a füst és a gáz nem tud a lakótérbe visszajutni.

 

Mire kell odafigyelni, ha Hajdu gázkazánt venne?

Először is érdemes behatárolni, hogy milyen árkategóriába szeretne hajdu gázkazánt vásárolni/választani. Elég széles ár kategóriában tud ma már válogatni a hajdu kazánok közül. Át kell gondolni, hogy milyen hajdú gázkazán felelne meg az Ön követelményeinek. Egy hajdú kazán megvásárlása nem kis befektetéssel jár, ezt tudni kell mindenkinek. A hajdu gázkazán árai sok mindent megmutatathatnak a termékből. Legyen az márkabeli vagy minőségbeli különbség. A hajdu gázkazán csak szilárd alapra helyezhető. A gyúlékony anyagoktól kellő távolságra kell elhelyezni a kéményt és a hajdu gázkazánt is.

Majd utána el kell dönteni, hogy átfolyós vagy tartályos legyen a hajdu gázkazán.
Ez abban az esetben fontos, ha mosáshoz, fürdéshez vagy mosogatáshoz a hajdu kondenzációs gázkazán melegíti fel a vizet.

Két funkciója lehet a hajdu gázkazán terméknek: a melegvíz előállítása és a fűtés. A melegvíz előállításánál mindenképp figyelembe kell venni, hogy hány ember fogja használni és hozzá kell választani a tartály méretét is.

Az is fontos szempont, hogy hol tudják elhelyezni a hajdu gázkazán testet, mert nem mindegy a kazán mérete és a hajdu gázkazán hangja. El kell dönteni, hogy körülbelül hány ember fog a kazánból gazdálkodni.(fürödni, mosogatni) Ezért fontos ebből a szempontból a kondenzációs kombi kazán tartály mérete. Ha egy vagy két ember használja hosszútávon a meleg vizet, akkor az átfolyós hajdu gázkazán lenne a legmegfelelőbb számukra.

 

hajdú gázkazán

 

Hogy mégis milyen márkát érdemes választani?

Az emberek általában a közepes kategóriájú termékeket választják elsődlegesen. Mivel a magas árkategóriás hajdu kazán javíttatása és az alkatrész beszerzése hosszadalmas lehet. A mai készülékeket nem ötven évre készítik mint a régieket. A mai kazánok maximum tizenöt-húsz évig képesek üzemelni, még a legjobb készülékek is.

Mindenképpen zárt égésterű kondenzációs kazánt kell venni, mert nyílt égésterűt már nem fog tudni vásárolni. A nyílt égésterű kazánokat mára már bevonták egyrészt a széndioxid-mérgezés, másrészt pedig a környezetszennyezés miatt is.

A középárkategóriás termékeket választják a legtöbben, mert ebből adnak el a legtöbbet. Elérhetőbb a szerviz és az alkatrészek miatt, mint a magas árkategóriás termékek szervizelése.
A választáskor azt is el kell dönteni, hogy csak fűtésre vagy melegvíz használatra fog kelleni az adott készülék. Például ha a házba/lakásba két fürdőszoba is található, akkor nagyobb igényű kazánra lesz szükség. Így a bojlert is le lehet cserélni és helyet spórolnak meg vele.

A teljesítmény is fontos, hogy mekkora lakás felfűtésére fog kelleni a kazán. Hiszen ha túl kicsi a teljesítmény, akkor nem fogja kellőképpen felfűteni a lakást. Amennyiben pedig túl nagy teljesítményű kazánt vásárol, akkor nem fogja tudni kihasználni az adottságait és túlfűti a lakást. Amennyiben csak fűtésre használják, abban az esetben a 24kW-os teljesítményű megfelelő. Ha melegvíz ellátáshoz is szükség van, akkor nagyobb teljesítményű kazánra lesz szükség.

 

Hajdu kazán beüzemelése

Amennyiben Ön nem ért a hajdu kazán beüzemeléséhez, úgy nyugodtan kérjen segítséget egy szakembertől, vagy keressen fel minket e-mailben. Megpróbálunk mindenben a segítségére lenni.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Már nem igazán kell elmagyarázni, hogy a kondenzációs kombi kazán a fűtés lelke. De elég összetett és bonyolult rendszer a hajdu kondenzációs gázkazán. Úgyhogy a beüzemeléshez és összehangoláshoz nem szégyen, ha egy szakember segítségét kérjük. A kazán körül annyi helyet kell biztosítani, hogy szervizelést és a szerelést biztonságosan el tudják végezni.

Ma már teljes uralmat kapott a zárt égésterű hajdu kazán a piacon. Viszont a megfelelő működéshez elengedhetetlen a jó fűtésrendszer. Illetve a gázkán beszerelésnél kijönnek a kéményseprők is, hogy ellenőrizzék a kondenzációs gázkazán beszerelését és a végeredményt is.
A mai korszerű nyílászáróknak és vastag szigetelésnek köszönhetően kisebb teljesítményű kondenzációs kazán is elég a fűtéshez. A földgáz a levegővel keveredve tűz- és robbanásveszélyes anyag, melyekre külön előírások vonatkoznak.

 

A Hajdu kondenzációs gázkazán ellensége

A vízkő az összes hajdu kazán ellensége. Az ásványi sók okozzák a vízkövesedést a legtöbb háztartási eszközben. Az emberek a kazánokra nem is gondolnak, pedig elég nagy mennyiségű vizet keringet nap, mint nap. A víz PH értékét és a keménységét szokták vizsgálni. A PH érték megmutatja, hogy mennyire fog vízkövesedni a hajdu kondenzációs gázkazán. Viszont a vízkő magas hatásfokcsökkentést okoz.

De ezek mellett nagy szükség van a fűtésrendszer tisztítására, hogy a korrodálás ne vezessen később lyukadáshoz. Ahhoz, hogy ez ne forduljon, elő mindenképpen át kell mosatni a rendszert minimum évente, nem elég csak a beüzemeléskor. A fűtési rendszerek élettartamát a rendszer átmosásával lehet meghosszabbítani. Ami csak kicsi odafigyelést igényel időszakonként.

 

Hajdu kondenzációs gázkazán

A HAJDU kondenzációs gázkazán alkalmas meleg víz előállításra és fűtésre is egyaránt.

Hajdu termékek jellemzői:

 • kiváló minőség
 • környezetbarát gyártás
 • megbízhatóság
 • 3 év teljeskörű garancia
 • energiatakarékosság
 • környezetkímélő
 • karbantartása minimális

 

Miért hosszú életű a Hajdu kondenzációs gázkazán?

A tökéletesen megválasztott anyagok adják a hosszú életét a hajdu kazánnak. Alumínium ötvözetből készítik a hőcserélőt, hogy a savas kondenzátum ne tegye azt tönkre. Viszont a vízzel érintkező területnek nem szabad korrodálni, így annak a vörösréz felel meg. Alumínium-vörösréz hőcserélő van benne.
Ezeket a hőcserélőket már nem kell cserélni. A hajdu kazán használata könnyű és egyszerű.

 

hajdu kondenzációs gázkazán megbízható készülékek

 

A Hajdu gázkazánok készülékei

Jelenleg 24kW,28kW,36kW és 47kW-os kiszerelésben kaphatóak a hajdu gázkazán készülékek nálunk.
Amennyiben kérdése van a weboldalunkon található termékekkel kapcsolatban, úgy keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Hajdu hgk 24 jellemzői

 • hajdu hgk 24 magas energiatakarékosság
 • hajdu hgk 24 kis méretű készülék
 • hajdu hgk 24 kis karbantartási igény
 • hajdu hgk 24 3 év garancia
 • hajdu hgk 24 hőcserélőre 6 év garancia
 • Zajszint 45dB

Kazán súlya 30kg
Magassága 590mm
Szélesség 450mm
Mélység 240mm

 

Hajdu hgk 28 jellemzői

 • hajdu hgk 28 nagy energiatakarékosság
 • hajdu hgk 28 kis méret, egyszerű használat
 • hajdu hgk 28 3 év garancia
 • hajdu hgk 28 kis igényű karbantartás
 • hajdu hgk 28 hőcserélőre 6 év garancia
 • Zajszint 45dB

Kazán súlya 33 kg
Magassága 650mm
Szélesség 450mm
Mélység 240mm

 

Hajdu hgk 36 jellemzői

 • kazán súlya 36kg
 • Magassága 710mm
 • Szélesség 450mm
 • Mélység 240mm
 • 3 év garancia
 • Zajszint 45dB

   

   

  Kazánok osztályozása

  Elhelyezés szerint: lehetnek fali és álló kazánok

  A fali kazán a nevében is benne van, hogy falra szerelhető és kisebb súllyal és helyigénnyel rendelkezik. Az álló gázkazán nagyobb teljesítménnyel bír, mint a fali kazán.

   

  Funkció szerint: fűtő gázkazán, kombi gázkazán és beépített tárolós gázkazán

  A kombi gázkazán kettős felhasználású, meleg víz előállításra és fűtésre egyaránt szolgálnak. A fűtő gázkazánok indirekt tárolók fűtésére is alkalmasak.

   

  Égési folyamat szerint: zárt égésterű és nyílt égésterű

  A nyílt égésterű kazánnak az égéstere nincs elzárva a környezettől, környezetből használja fel az oxigént. Zárt égésterű gázkazán égéstere a saját környezetétől el van zárva. Az égéshez felhasznált levegőt a szabadból nyeri. Ezért ez sokkal biztonságosabb a nyílt égésterűnél.

   

  Égéstermék-elvezetés szerint: kéményes készülék és turbós készülék

   

  Parapet kazán: hybrid kazán

  A levegőt a külvilágtól veszi fel és nem a lakótérből veszi el, majd az égésterméket kivezeti a külvilágba. Ennek a teljesítménye nem haladhatja meg a 6Kw-ot.

  A Hajdú kazánokat össze lehet kapcsolni rádiófrekvenciás szobatermosztáttal.

  Szobatermosztátokat is tud vásárolni vagy rendelni a weboldalon keresztül. Van programozható termosztát és sima egyszerű napi programozású is.

  Amennyiben kérdése van a hajdu gázkazán iránt vagy a weboldalunkon található termékekkel kapcsolatban úgy keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken.
  Üzletünk Debrecenben és Nyíregyházán is egyaránt megtalálható. Személyes átvételre lehetőség ebben a két üzletben van.

   

  +36-52/537-666
  vgfnet@oktaeder.hu