Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Házhozszállítás

Hírek
2021.01.25 13:32
Naptár
2021. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31

Infra hősugárzók

Főkategória >Infra hősugárzók


Sorrend:


 

Infra hősugárzó

 

Az infrafűtés az infravörös sugárzás kibocsátásával melegítő fűtőtestekkel történő fűtést jelent. Az infra hősugárzó vonása az, hogy csak az embereket és a tárgyakat melegíti fel nem pedig a levegőt.

Infra sugárzó működési elve: 2 módon adhatják át a hőt a környezetüknek. Hősugárzással és konvencióval.

Infra sugárzó: A hagyományos fűtéssel először a levegőt melegítjük fel, majd a levegő fogja felmelegíteni a tárgyakat és falakat. Az infravörös hősugárzáróknál pedig közvetlenül az embereket melegíti fel és a tárgyakat nem pedig a levegőt. Majd ezek a tárgyak adják át a hőt a környezetüknek és a levegőnek. Az infra hősugárzó hősugarai hasonlóak a Nap sugárhoz, amikor napsütéses téli napon a hideg levegő ellenére arcunkon érezzük a nap sugarainak melegét.

Egy elektromágneses sugárzást értünk az infravörös sugárzás alatt is: az elektromágneses sugárzásoknak azon hullámhosszú tartománya, melyeknek nagyobb a hullámhossza, mint a látható fénynek, de kisebb, mint a mikrohullámnak és a rádióhullámoknak. Az elektromágneses hullámok sorában ez a hullámtartomány a látható fény „alatt” kezdődik, a nevét is innen kapta. A látható fény legnagyobb hullámhosszal rendelkező tartománya a vörös. A világűrben lévő infravörös sugárzás nagy része nem jut el a Föld felszínére, mivel a légkör kiszűri azt, és csak a látható fény kis részét engedi át.

Az infrapanelek az infra fűtési megoldások egyik legkedveltebb eszközei. Az infrapanel egy elektromos árammal működő, infravörös sugarakat sugárzó, ezáltal a Naphoz hasonló működési elvvel rendelkező termék. Sikerének oka, hogy gyorsan kellemes hőérzet ad, egyszerű a használat és a gazdaságos az üzemeltetése is.

A hagyományos fűtési megoldások, mint a konvektoros, padlófűtéses, radiátoros fűtés az adott helyiség levegőjét melegítik fel és így érik el a kívánt szobahőmérsékletet. Ezzel szemben pedig az infra panelek a helyiségben található emberek, élőlények és a hőfelvételre képes tárgyakat melegítik fel. Az emberi szervezetek és tárgyak pedig a szoba levegőjének adják tovább a hőt.

Ez azért van, így mert az emberek hamarabb érezzük az infra fűtés melegét így nem feleslegesen a levegő veszi át a meleget.
Ezért tekinthető gazdaságosnak az infrapanel fűtés.

 

infra hősugárzó akár kültérre is

 

Kültéri infra hősugárzó

A kültéri infra hősugárzó alkalmas kisebb-nagyobb teraszok vagy vendéglátó egységek, éttermek felfűtésére és a komfort javítására. A kültéri infra hősugárzó méretétől függ, hogy mekkora hely felmelegítésére alkalmas. Egyszerű a kültéri infra hősugárzó használata, ugyanis amikor a kívánt helyen csökken, a hőmérséklet csak be kell kapcsolni a hősugárzót. Bekapcsolás után ugyanis egyből fűteni kezd az infra sugárzó. Így a hőmérséklettel már nem kell foglakozni, ha családi vagy baráti összejövetel van.

A kültéri infra hősugárzó könnyen felszerelhető a falra, így nem lesz az útban és nem foglal el nagy helyet sem az infra sugárzó. Vannak álló változatok is, amit praktikusan bárhol el tud helyezni és bármikor mozgathatja. Ezek billenés elleni védelemmel vannak ellátva, így nem fog könnyen felborulni az infra sugárzó. Biztonságos lehet gyerekek mellé is. Ezen felül pedig praktikus, takarékos, hatékony és kényelmes a használata. Az infravörös fűtőelemnek köszönhetően a meleget a legközelebb lévő emberekre sugározza és nem a levegőnek.

Kizárólag kültéri használatra ajánlottak a kültéri infra hősugárzók.

 

infra hősugárzó kizárólag kültérre

 


Webáruház készítés