TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Infra hősugárzók


 

Infra hősugárzó

 

Fűtés története

Régen a fűtést úgy oldották meg, hogy tüzet gyújtottak és köré ült mindenki, mivel a fűtésre már az őskorban is szükség volt. Elvégre az ősember volt, aki feltalálta a tüzet. Eleinte nagyon féltek a tűztől, de nagy kincs volt, így kénytelenek voltak megbarátkozni vele. Majd később felfedezték, hogy nem csak melegedni lehet a tűz mellett, hanem az élelmet is meg tudják sütni vele. Később megkezdődtek a fűtés első lépései. Először barlangokba raktak tüzet, de rájöttek, hogy a füst nem távozik úgy, ahogy kellene. Így a füstöt valahogy ki kellett vezetni a lakótérből. Kint gyújtották meg a tüzet, majd amikor már füst mentes volt akkor vitték be a lakótérbe.

Az infrafűtés az infravörös sugárzás kibocsátásával melegítő fűtőtestekkel történő fűtést jelent. Az infra hősugárzó vonása az, hogy csak az embereket és a tárgyakat melegíti fel nem pedig a levegőt.

Infra sugárzó működési elve: 2 módon adhatják át a hőt a környezetüknek. Hősugárzással és konvencióval.

Infra sugárzó: A hagyományos fűtéssel először a levegőt melegítjük fel, majd a levegő fogja felmelegíteni a tárgyakat és falakat. Az infravörös hősugárzáróknál pedig közvetlenül az embereket melegíti fel és a tárgyakat nem pedig a levegőt. Majd ezek a tárgyak adják át a hőt a környezetüknek és a levegőnek. Az infra hősugárzó hősugarai hasonlóak a Nap sugárhoz, amikor napsütéses téli napon a hideg levegő ellenére arcunkon érezzük a nap sugarainak melegét.

Az infravörös sugárzás egy elektromágneses sugárzás: amely az elektromágneses sugárzásoknak azon hullámhosszú tartománya, melyeknek nagyobb a hullámhossza, mint a látható fénynek, de kisebb, mint a mikrohullámnak és a rádióhullámoknak. Nevét onnan kapta, hogy az elektromágneses hullámok sorában ez a hullámtartomány a látható fény „alatt” kezdődik. A látható fény legnagyobb hullámhosszal rendelkező tartománya a vörös. A világűrben lévő infravörös sugárzás nagy része nem jut el a Föld felszínére, mivel a légkör kiszűri azt , és csak a látható fény kis részét engedi át.

Az infra hősugárzókat ajánljuk szerelőknek is, akik fűtetlen lakásba vagy szobába szerelnek. Egyszerű a használata így könnyen tudják ezt a melegítőt használni. Ezeket a hősugárzókat garázsba, teraszon, istállóba, műhelybe és akár templomba is lehet használni. Amennyiben magasabbra helyezné a hősugárzót akkor szükség lesz egy távirányítóra, hogy kényelmesen tudja irányítani a fűtést.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

infra hősugárzó üzemeltetése gazdaságos

 

Az infrapanelek az infra fűtési megoldások egyik legkedveltebb eszközei. Az infrapanel egy elektromos árammal működő, infravörös sugarakat sugárzó, ezáltal a Naphoz hasonló működési elvvel rendelkező termék. Sikerének oka, hogy gyorsan kellemes hőérzetet ad, egyszerű a használat és a gazdaságos az üzemeltetése is.

A hagyományos fűtési megoldások, mint a konvektoros, padlófűtéses, radiátoros fűtés az adott helyiség levegőjét melegítik fel és így érik el a kívánt szobahőmérsékletet. Ezzel szemben pedig az infra panelek a helyiségben található emberek, élőlények és a hőfelvételre képes tárgyakat melegítik fel. Az emberi szervezetek és tárgyak pedig a szoba levegőjének adják tovább a hőt.

Ez azért van így, mert az emberek hamarabb érezzük az infra fűtés melegét így nem feleslegesen a levegő veszi át a meleget. Az infa hősugárzókat akár a padlók és mennyezetek kiszárítására is lehet használni mindamellett, hogy helyiség fűtésére is alkalmas.

Mindenképpen ügyelni kell arra, hogy ne fedje le semmi az infra hősugárzót, mert tűzveszélyes és életveszélyes.

Amennyiben ki szeretné számolni, hogy milyen teljesítményű hősugárzó kell, a helyiség felfűtéséhez ahhoz ajánlunk egy képletet. Ebbe be tudja helyettesíteni az adatokat. m2 x W/m2 = W

Ezért tekinthető gazdaságosnak az infrapanel fűtés.

 

Előnyei:

 • állítani lehet a magasságát
 • csendes működés
 • távirányítható egyszerű kezelés
 • nem kavarja fel a port

 

Kültéri infra hősugárzó

A kültéri infra hősugárzó alkalmas kisebb-nagyobb teraszok vagy vendéglátó egységek, éttermek felfűtésére és a komfort javítására. A kültéri infra hősugárzó méretétől függ, hogy mekkora hely felmelegítésére alkalmas. Egyszerű a kültéri infra hősugárzó használata, ugyanis amikor a kívánt helyen csökken, a hőmérséklet csak be kell kapcsolni a hősugárzót. Bekapcsolás után ugyanis egyből fűteni kezd az infra sugárzó. Így a hőmérséklettel már nem kell foglakozni, ha családi vagy baráti összejövetel van.

 

infra hősugárzó akár kültérre is

 

A kültéri infra hősugárzó könnyen felszerelhető a falra, így nem lesz az útban és nem foglal el nagy helyet sem az infra sugárzó. Vannak álló változatok is, amit praktikusan bárhol el tud helyezni és bármikor mozgathatja. Ezek billenés elleni védelemmel vannak ellátva, így nem fog könnyen felborulni az infra sugárzó. Biztonságos lehet gyerekek mellé is. Ezen felül pedig praktikus, takarékos, hatékony és kényelmes a használata. Az infravörös fűtőelemnek köszönhetően a meleget a legközelebb lévő emberekre sugározza és nem a levegőnek.

Kizárólag kültéri használatra ajánlottak a kültéri infra hősugárzók.

Weboldalunkon jelenleg megtalálható a

 • ESH-WR 1000 BG CE infra sugárzó,
 • ESH-WR 2000 MG CE infra sugárzó,
 • ESH-WR 3000 MG CE infra sugárzó,
 • ESH-WR 1750 PG CE infra sugárzó+tartó állvány 1,5m,
 • ESH-WR 1200 BG CE infra sugárzó

Jelenlegi raktárkészletről a megadott elérhetőségeken tud tájékoztatást kérni. Amennyiben nincs valamelyik termék raktáron úgy rendelést tudunk felvenni az adott infra hősugárzóra. A 1000-2000-3000 megjelölés az infra hősugárzó nevében a teljesítményt jelöli. Amennyiben nem tudja, hogy Önnek mekkora teljesítmény lenne a megfelelő, abban az esetben keressen fel egy hozzá értő szakembert vagy keressen minket a megadott elérhetőségek egyikén és kollégáink állnak rendelkezésére.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Ezek a hősugárzók beltéri és kültéri használatra egyaránt megfelelnek. Így ha szeretné beltérben és kültérben is el tudja helyezni a melegítő testeket. Fűtés típusa: infravörös

Minden ESR jellel megjelölt sugárzó alkalmas vízszintes és függőleges használatra is.

 1. Az 1000 Watt-os infra hősugárzó 12m2 terület felfűtésére alkalmas. A termékre 1 év garanciát vállal a gyártó. A termékben van billenés elleni védelem. Így nem tud könnyen felborulni a hősugárzó. A jelenlegi hősugárzókba szén fűtőszál van elhelyezve.
 2. Az 1750 PG CE infra sugárzó 19m2 zárt terület felmelegítésére alkalmas. Erre a termékre is 1 év garanciát vállal a gyártó. A termékhez tartozik egy állvány, amivel tudja mozgatni a hősugárzó magasságát. Maximum 1,5m magasságig lehet állítani a termék magasságát. A termék sugárzása egészségre ártalmatlan.
 3. A 2000 Watt-os infra hősugárzó 19m2 zárt terület felfűtésére alkalmas. Garancia a termékre 1 év. 30%-al hatékonyabb, mint más hősugárzó társai. Gyorsan felfűti az adott területet. A termék használata egészségre ártalmatlan, így gyerekek közelében is tudja használni az infra hősugárzót.
 4. A 3000Watt-os hősugárzó már nagyobb tér felfűtésére alkalmas, mint a többi. 30m2 zárt tér felfűtésére alkalmas a hősugárzó, ez már elég nagy területnek számít. Legyen szó garázsról vagy egy szerelő műhelyről. De akár egy nagyobb teraszon is hasznát vehetik egy hűvös nyári vagy tavaszi estén is. Így nem kell aggódni családi vagy baráti összejövetel esetén, hiszen gyorsan felmelegíti a környezetét. Ezen termékre is 1 év garancia van. Fűtés típusa infravörös. Ebbe a termékbe is helyeztek el billenés elleni védő funkciót. Így nem kell félni, ha gyerekek vannak a közelben. Ha esetleg mégis felborulna, nem kell aggódni, nem fog kigyulladni a termék, mert tűzelleni védelemmel van ellátva.

 

infra hősugárzó a VGFnet webshopjában

 

Amennyiben még kérdése van a termékekkel kapcsolatban, vagy további felvilágosításra volna szüksége, kérem, forduljon hozzánk bizalommal.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu