TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Hajdú villanybojler

Hajdú villanybojler

 

1952-ben alapították meg a Hajdúsági iparműveket. Majd 1957-ben folyamatos korszerűsítés ment végbe. 1983-ban beindították a vízmelegítők gyártását. Mind az 5 és a 10 literes változatokat.
Később 2014-ben innovációs központot hoztak létre.
A hajdú villanybojler egy olyan termék, ami elsősorban vízmelegítésre, melegen tartásra és meleg víztárolásra alkalmas. A bojler magyar neve a boiler szóból ered (vízforraló).
A Hajdú villanybojler tartálya acéllemezből készül, mely biztosítja a korrózió elleni védelmet.
Hajdú villanybojler űrtartalma lehet: 30L, 50L, 80L, 120L, 150L és 200L
A Hajdú villanybojler elhelyezése fali függőleges.
A HAJDÚ Zrt. 10 év garanciát vállal a hajdú villanybojler tartályokra és 2 évet egyéb problémára. A Hajdú villanybojler hőszigeteléséhez a poliuretán szigetelő habot használnak.
A hőveszteség mértéke függ a Hajdú villanybojler méreteitől. Mert ha nagy a készülék, akkor nagyobb hőveszteségre kell számítani.

 

Hajdú villanybojler bekötése

Mi történik, ha nem tartjuk be a Hajdú villanybojler bekötésének szabályait? Legjobb esetben csak nem fog működni a termék. De a legtöbb esetben akár tűzeset is keletkezhet a rossz bekötés miatt. Ehhez a területhez is szükséges, hogy egy hozzáértő képzett szakember vegye a kezébe az irányítást és biztonságosan szerelje be a villanybojlert. A házi beszerelésű megoldásoktól óvakodjunk, ugyanis a bekötésnek állandó jellegűnek kell lennie. A házi megoldások nem biztonságosak és nem szabályszerűek.

A legegyszerűbb megoldás, ha elektromos Hajdú villanybojlert szerelünk be. Viszont nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy hosszabb távon nem jó megoldás konnektoron keresztül üzemeltetni a Hajdú villanybojlert.

A készüléket karbantartás és javítás előtt feszültségmentesíteni kell.

Gyerekek ne játszanak a készülék közelébe és a készülékkel.

A Hajdú villanybojler esetleges leürítését csak szakember végezheti el. Ugyanis a forró víz égési sérüléseket okozhat. Amennyiben nem megfelelően helyezik üzembe és ez sérülést okoz később akkor arra nem vállal felelősséget a gyártó. Tömlővel a készüléket bekötni tilos.

Hajdú villanybojler vízzel érintkező tartálya sokféle anyagból készülhet: rozsdamentes acél, réz, műanyag, horganyzott bevonatos acél. Az anyag kiválasztásánál fontos a korrózió-állóság is.
A Hajdú villanybojlert csak állandó csatlakozásba szabad bekötni.

 

A Hajdú villanybojler tartozékai:

 • jótállási jegy
 • energia címke
 • termékismertető
 • biztonsági szelep
 • használati útmutató
 • szerviz jegyzék

 

 

Villanybojlerek osztályozása szerint van átfolyós villanybojler és tárolós villanybojler. A legtöbb bojler ma már álló villanybojler, de van olyan is, ami vízszintesen is elhelyezhető.

 

hajdú villanybojler minőségi kivitelezéssel

 

Bojler részei:

Szigetelés: Fontos eleme a szigetelés a tartálynak ugyanis ez határozza meg, hogy milyen gyorsan hűl ki a felmelegített víz.

Biztonsági szelep: A visszacsapó szelep akadályozza meg a víz visszaáramlását, ami a biztonsági szelepen belül található meg. A biztonsági szelep vezeti el a többletvizet.

Víztároló tartály: A víztároló tartály anyaga nagyon fontos, mert folyamatosan vízzel érintkezik.

Fűtőegység: Zománcozott vagy kerámia rúdfűtőtestet használnak a fűtéshez.

Hőszabályzó: a hőszabályzó feladata, hogy melegen tartsa a vizet.

Arra is oda kell figyelni, hogy nem szabad alulméretezni a bojlert, ugyanis a kevesebb meleg víz mennyiség magasabb hőfokon való használatot eredményez, plusz állandó fűtésre kényszeríti az eszközt, ami azon kívül, hogy nem energiatakarékos, a bojler idő előtti kilyukadásához, többlet vízkő kialakulásához is vezethet.

 

Vízmelegítők típusai:

Ha nem tudja eldönteni, hogy milyen bojlert szeretne, akkor jó választás lehet a kombinált vízmelegítő.

Az elektromos vízmelegítők a legnépszerűbbek. Nagyon praktikusak és tökéletesen biztosítják a víz felmelegítését.

Víz átfolyásos: Nem kell megvárni míg, elkezd a meleg víz kifolyni, ez már nem vesz igénybe több időt.

 

Megfelelő bojler kiválasztása:

Mindegyik bojlernek van hátránya és előnye is, választás előtt mindenképpen utána kell járni, hogy melyik felel meg az Ön követelményeinek. Ajánlatos egy szakembert felkeresni, ha nem ért hozzá, hogy segítse Önt a választás során. De mi is szívesen segítünk a megfelelő villanybojler kiválasztásában.

A felszerelésben is kérjük szakember segítségét, mert ha rosszul van felszerelve egy bojler, annak lehetnek rossz következményei is. A villanybojlerek árai eltérőek lehetnek egy márkán belül és a teljesítmény miatt.

Üzletünkben és webáruházunkban elérhető villanybojler márka: Hajdú.
Amennyiben kérdése, kérése van, árajánlatot szeretne kérni vagy rendelni szeretne, keressen minket bizalommal a feltüntetett elérhetőségeinken. Ügyfélszolgálatunk a segítségére lesz, hogy megtalálják a megfelelő villanybojlert az Ön számára.

 

Segítünk a választásban:

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Mi a jelentése az ErP címkének

Mi történik, ha nem tartjuk be a Hajdú villanybojler bekötésének szabályait? Legjobb esetben csak nem fog működni a termék. De a legtöbb esetben akár tűzeset is keletkezhet a rossz bekötés miatt. Ehhez a területhez is szükséges, hogy egy hozzáértő képzett szakember vegye a kezébe az irányítást és biztonságosan szerelje be a villanybojlert. A házi beszerelésű megoldásoktól óvakodjunk, ugyanis a bekötésnek állandó jellegűnek kell lennie. A házi megoldások nem biztonságosak és nem szabályszerűek.

 

hajdú villanybojler típus választás átgondoltan

 

Hajdú villanybojler kiválasztása előtt az alábbiakat kell átgondolnunk:

Hányan fogják használni a Hajdu villanybojlert.
Illetve a tisztálkodási szokásainkat is figyelembe kell venni:
Zuhanyozni szeretünk, vagy a kádban való fürdést részesítjük inkább előnyben.
Elmondható, hogy a háztartások meleg víz igénye egy főre számítva 30-50 liter forró vízre tehető.

Felhasználás során az alábbi bojlereket szokták választani, felhasználás szerint.

 • 50L Hajdú villanybojler 1 fő használatához elég
 • 80L Hajdú villanybojler 1-2 fő használatához elég
 • 100L Hajdú villanybojler 2 – 3 fő használatához elég
 • 120L Hajdú villanybojler 3 – 4 fő használatához elég
 • 150L Hajdú villanybojler 4 – 5 fő használatához elég
 • 200L Hajdú villanybojler 5 – 6 fő használatához elég

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu