TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2022. Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Törölközőszárítós radiátor

 

Tovább

Törölközőszárítós radiátor

A radiátor olyan fűtőtest, amelyben valamilyen forró folyadék keringetésével melegíti fel a környezetét és a levegőt. A radiátor a fűtőtestek csoportjába tartozik. A felmelegített víz, szivattyúk segítségével jut el a radiátorba. Radiátornak nevezzük azokat a fűtőtesteket, amelyek hőleadása hősugárzás útján történik. Amelyek pedig hőáramlással, azokat hívjuk konvektoroknak.

Ma azt nevezzük radiátornak, amelyben valamilyen forró folyadék kering. A konvektor szót pedig arra használjuk, amibe belül közvetlen hőforrás van.

A radiátorokat formájuk alapján meg lehet különböztetni. Vannak egyedi tervezésű, cső, tagos, lapos radiátorok. A tagos radiátorokat régebben használták. Ma már nem gyártják a tagos radiátorokat.

 

Törölközőszárító radiátor kiválasztása

Nagyon praktikus lehet azok számára a törölközőszárító radiátor, akik nem használnak szárítógépet ugyanis télen nem tudjuk kiteregetni az udvarra vagy a teraszra a ruhát, így a törölköző szárító radiátor megfelelő lehet ruhák számára is télen. Vagy törölköző szárítására, ami a nevében is benne van, hogy gyorsabban megszáradjon rajta a ruha és a törölköző, és a nedvességnek nyoma se lesz. Ezek a radiátorok szárítási célra lettek kitalálva. Fűtéshez is megfelelő egy kisebb helyiségbe, de ne várjunk nagy teljesítményt ezektől. Legkedveltebb márka a Sancica cég által gyártott csőradiátorok, amelyek Palermo Energy nevet kapták, ezek a webáruházunkban is megtalálható. A törölköző szárító radiátor ára a teljesítménytől és a mérettől függ. A törölköző szárító radiátor mára már nagyon elterjedt. A törölköző szárító radiátort már nem csak törölköző és ruhaszárításra, hanem nagyritkán fűtésre és használják. A törölköző szárító radiátort kis helyiségbe szerelik fel ahol nincs hely nagyobb radiátornak.

Segíthetünk? Bármilyen kérdéssel keressen minket nyugodtan alábbi elérhetőségeinken:

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

A radiátorok kiválasztása során elég sok mindent figyelembe kell venni:

 • ár
 • méret
 • teljesítmény
 • élettartam
 • korrózióállóság
 • szerelhetőség
 • nyomásállóság
 • külső kinézet
 • A radiátorok elhelyezését is nagyon fontos figyelembe venni energiatakarékosság szempontból. Ne takarjuk el a fűtőtestet bútorokkal, függönnyel sem. Ha messze rakjuk a fűtőtestet az ablaktól, akkor az ablaknál fázni fogunk.

 

Törölköző szárító a VGFnet webshopban

 

Törölköző szárító tisztítása, karbantartása

A radiátor a felszerelés után nem igényel karbantartást. Tisztítása egyszerű, puha vizes ruhával és semleges tisztítószerrel lehet tisztán tartani és takarítani. A radiátor felszíne színtelenítés és vasfoszfát felszínkezelési eljárással van tisztítva és előkészítve. Ez biztosítja a törölközőszárító radiátor hosszú életét. Amit 10BAR nyomáson teszteltek. A fűtési rendszernek kívül tisztának és pormentesnek kell lennie, hogy jó hatásfokkal üzemeljen.

Ezek a törölköző szárító radiátorok nagyon esztétikusak és praktikusak egy lakásba/házba. A legfontosabb kiegészítője a fürdőszobának a törölközőszárító radiátor.

 

Törölközőszárító radiátor árak

A radiátor árak eltérők lehetnek a különböző márkák miatt is. De a radiátor árak egy márkán belül is változatosak lehetnek, mivel a radiátor ár függ a teljesítménytől és mérettől. Minél kisebb a törölközőszárító radiátor, annál olcsóbb a termék. Amennyiben nő a törölközőszárító radiátor teljesítménye és mérete, úgy nő az ár is. De az elsődleges szempont mindenféleképpen a hőteljesítmény. A radiátor árak drasztikusan változhatnak, ha különleges színű radiátort szeretne. A törölközőszárító radiátor számos méretben megtalálható a webáruházunkba. A gyártók az alap fehér színt ajánlják, de kicsit hosszabb határidővel akár színes radiátort is lehet rendelni.

A törölköző szárító és ára megtalálható a weboldalunkon a Radiátorok kategóriában, azon belül pedig a törölközőszárítós radiátor kategórián belül. Amennyiben szüksége van segítségre a radiátorválasztáshoz, úgy keressen minket bizalommal a feltüntetett elérhetőségeken.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Miért melegebb fent a törölközőszárítós radiátor, mint lent?

Mivel a fűtővíz felülről áramlik be a fűtőtestbe. Nem kell azonnal hibára gondolni, ha ezt tapasztalja.

A hőmérsékletet a termofej forgatásával lehet állítani. A termoszelep nem igényel karbantartást. Fontos, hogy a fűtési időszak végezetével állítsuk maximális állásba a szelepeket. Így a felesleges költségektől el tudunk tekinteni.

Ha nem zár a szelep, akkor érdemes szakember segítségét kérni, mert lehet megsérült a tömítő gyűrű vagy a szennyeződés tette tönkre a tömítést.

 

törölközőszárító radiátor választékunkért keresse fel webshopunkat

 

Néhány teendőt végre kell, hajtani mielőtt elindulna a törölközőszárító radiátor „fűtése”.

A légtelenítés sorrendje: maximális hőfokra fel kell melegíteni a rendszert, majd kb. fél óra múlva le kell kapcsolni. Ki lehet nyitni a szelepet és távozik belőle a levegő, a csap alá mindenképp rakjunk egy kis edényt. Amint megjelenik, a folyadék akkor vissza kell zárni a szelepet. Ha a fűtés, szárítás már rendesen működik, akkor jöhet a radiátorszelepek ellenőrzése. Amennyiben a szelepet nem tudja elcsavarni akkor valószínűleg bevízkövesedett és ezt cserélni kell. Időközben is lehet légteleníteni a fűtőtestet ha érzi, hogy nem egyenletesen melegszik, vagy ha furcsa hangot ad ki. Évente tanácsos lelégteleníteni a törölközőszárítós radiátort. 

Eszközök, amik kellenek egy törölköző szárító légtelenítéshez: légtelenítő kulcs (csavarhúzó), kis tálka vagy egy rongy.

Mai világba a törölközőszárítós radiátor nem csak hasznos lehet, hanem jó dekorációja is egy fürdőszobának. Így gondolja át milyen színt választ, hogy passzoljon később a lakberendezéshez is.

A törölköző szárítós radiátoraink tartalmazzák a felfogató egységcsomagot és a légtelenítő kulcsot. A törölközőszárítós radiátorokra 1 év garanciát vállalunk. Amennyiben nem ért a felszereléshez úgy tanácsosabb egy szakember tanácsát és segítségét kérni a felszereléshez. Amennyiben ért hozzá, úgy is 2 ember szükséges a felszereléshez.

 

törölköző szárító rengetegféle kivitelben webshopunkban

 

Megtalálható fehér és króm színben a termék. Manapság ezt a két színt viszik és kedvelik a legjobban. Formatervezése egyenes és íves. Mindkettő fajta modern tervezést kapott,így nem tud rosszul választani. Annyi a különbség a kettő között, hogy az íves kicsit eláll a faltól, de ez nem számít nagy különbségnek. 10 BAR nyomáson tesztelték a törölközőszárítós radiátorokat.
A törölközőszárítós radiátorokat már fűtőpatronnal is üzembe tudja helyezni és tudja használni. Fűtőparton is kapható az üzletünkben.

 

Termék méretezése:

Sanica / Energy/ Palermo 500/1800 törölközőszárítós radiátor (csőradiátor) íves T.R

 • Fehér
 • Az 500/1800 a méretét jelenti a terméknek 500 mm széles és 1800 mm magas.
 • Radiátor kötéstávolsága 555mm.
 • Ez a kiálló fűtőcsövek távolságát jelenti.
 • Súlya: 12,30 kg
 • Teljesítménye: 769W

http://www.vgfnet.hu/spd/66076074/Sanica-Energy-Palermo-500-1800-torolkozoszaritos-r

 

Legkedveltebb/legnépszerűbb törölközőszárító radiátorunk a Sanica / Energy/ Palermo 600x1200 törölközőszárítós radiátor (csőradiátor) íves T.R

 • Fehér
 • Nem tartozik a kicsi és a nagy méretekhez sem.
 • Tökéletes választás egy közepes fürdőszobához.
 • 600 mm széles és 1200 mm magas.
 • Kötéstávolsága 555 mm.
 • Súlya 9,50 kg
 • Teljesítménye:583W

http://www.vgfnet.hu/spd/66076051/Sanica-Energy-Palermo-600x1200-torolkozoszaritos-r

 

Ha alacsonyabb magasságú, de szélesebb radiátort választ a fürdőszobájába vagy mosó konyhába akkor a radiátor elé még be tudja helyezni a mosógépet vagy a szárítógépet is. Így helyet is meg tud spórolni, amennyiben melegítésre használná a törölközőszárítós radiátort. Mindenképpen gondolja át a radiátor pontos helyét, hogy felhelyezés után ne kelljen változtatni a helyét.

Amennyiben segítségre lenne szüksége törölközőszárító kiválasztásával kapcsolatban, úgy keressen minket bizalommal és segítünk a megfelelő méretű radiátor kiválasztásában.

Amennyiben bármilyen kérdése van a weboldalon található törölköző szárító radiátorokkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken. A termékeinket az üzletben is meglehet tekinteni.

 

+36-52/537-666
vgfnet@oktaeder.hu

 

Tovább