TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Hírek

2021.01.25 13:32
Ingyenes szállítást vállalunk a gázkazán termékekre. Használja ki most és rendelje meg gázkazánját ingyenes szállítással.

Naptár

2023. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Szénmonoxid riasztó

Szénmonoxid riasztó

 

Az alkalmazás segítségével a készülék vásárlója letöltheti az adatokat a vészjelzőről okos készülékére vezeték nélkül, lehetővé téve a helyszíni esetkivizsgálást és a könnyű jelentéskészítést.

Egyszerűen le lehet tölteni az alkalmazást a Google Play vagy az App Store áruházból Apple® vagy Android® okos eszközére, majd aktiválni kell az adatátvitelt az erre alkalmas, Alarm Scan logóval ellátott X-sorozatú vészjelzőn az eszköz gombjának háromszori megnyomásával. Az alkalmazás rendszerrel messzebbről is lehet figyelni a lakása biztonságát. Így ha probléma van a lakásba, és ha távol van az ember, akkor jelez neki a telefon applikáció, így hamar meg tudják oldani a problémát.

A szénmonoxid riasztón az eszközjelentés pár másodpercen belül elkészül. Úgy is dönthet, hogy több helyszíni eszközről küldi el az adatokat, ezután pedig egyesíti az eszközjelentéseket.

 

Válassza a Honeywell megbízható tűz- és szén-monoxid vészjelzőit és Honeywell szénmonoxid riasztóit.

A Honeywell füst és tűzjelzőket és szénmonoxid riasztókat úgy terveztük, hogy a legnagyobb biztonságot nyújtsák Ön számára az otthonában. Mivel egy tűzeset során keletkező füst és a halálosan mérgező gázok gyorsabban terjednek, mint a hő, mielőbbi riasztásra van szüksége ahhoz, hogy időben kimenekülhessünk.

A legtöbb halálos kimenetelű tűzeset este/éjszaka történik, amikor a család alszik, így nem éreznek veszélyt. A Honeywell professzionális vészjelzői tökéletes védelmet nyújtanak éjjel és nappal is. A Honeywell családnak van co riasztója.

A co riasztó fontos olyan épületekbe ahol nyílt égésterű kazán található meg. Ne a szénmonoxid riasztó árát akarjuk megspórolni, mert életet menthetünk egy co riasztóval.

Szén-monoxidjelző készülékekből van 7 és 10 éves garanciás termék is. Így ezekbe már, nem kell elemet cserélni, mert ezek egy adott időre vannak tervezve. Amint letelik, például a 7 vagy 10 év akkor le kell cserélni a terméket. Nem biztonságos az idő letelte után használni a szén-monoxid riasztót, mert már elavul a készülék. Amennyiben nyitott égésterű kazán vagy gázkonvektor van felszerelve otthonába.

Kapcsolja össze a telepített tűzjelzőit és szénmonoxid riasztót, hogy veszély esetén minden egyes készülék riasszon. Ha egy helyett kettő vagy több szénmonoxid riasztót használ azzal otthonát és családját is nagyobb biztonságban tudhatja. Így a család biztonsága nem a véletlenen fog múlni!

 

A szén-monoxid mérgezés veszélyei:

A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan gáz, az ember és háziállatok számára is erősen mérgező. Néma gyilkosnak is nevezzük, mert nem látjuk, és nem érezzük. A mérgezés bárkivel, bármilyen zárt térben megtörténhet. A szén-monoxid tüzelőanyagok tökéletlen égése során keletkezik, mint a háztartásban használt gáz, fa, szén, fűtőolaj, vagy autóknál az üzemanyag.
A szén-monoxid kedvezőtlen körülmények között akár a szomszédból is átszivároghat, így szénmonoxid riasztó készülék telepítése akkor is ajánlott, ha az Ön otthonában nincs szén-monoxidforrás.

 

A füstmérgezés veszélyei:

A füst olyan gyorsan cselekvőképtelenné teheti az embert, hogy még a közeli kijárathoz és ablakhoz sem tud eljutni.

Az épületen belül terjedő tűz az égés során felhasználja az oxigént, melynek során mérgező gázok keletkeznek. A mérgező anyagokat tartalmazó füst belégzése már rövid idő után is súlyos következményekkel jár. Ezért jobb, ha kazán használat előtt beszerez egy szénmonoxid riasztót.

 

a szénmonoxid riasztó használata megelőzheti a bajt

 

A szén-monoxid mérgezés tünetei az influenzához hasonlóak

 • Fejfájás
 • Nehézlégzés
 • Szédülés
 • Fáradékonyság
 • Gyengeség
 • Mellkasi szorító érzés
 • Hányinger
 • Hányás
 • Szapora pulzus
 • Szapora lélegzés
 • Görcsök
 • Szívpanaszok
 • Köhögés

 

Oxigén szint Az emberi test reakciója
21% Normál agytevékenység
17% Csökkent ítélőképesség és koordináció
12% Fejfájás, szédülés, hányinger és fáradtság
9% Eszméletvesztés
6% Légzésleállás, szívleállás, halál

 

CO riasztó hiánya,Veszélyforrások

 • Gáz, szén vagy fatüzeléssel működő fűtőberendezés, kazán
 • Gázzal üzemelő főző- és sütő berendezések

 

A szén-monoxid:

 • Láthatatlan
 • Szagtalan
 • Ízetlen
 • Mérgező gáz

 

A tűzjelző életeket menthet!

Egy lakástűz esetén a keletkező mérgező füst gyorsan terjed. A tűzjelzők a megjelenő füstöt és hőt azonnal érzékelik, így azonnal riasztást adnak, ezzel hosszú időt biztosítanak a kimenekülésre.

A füst- és hő érzékelőkkel felszerelt otthonok esetében, 50%-kal alacsonyabb a halálesetek száma.

A tűzjelző készülékeket fűtő- készülékektől legalább 1-3 méter távolságra, ablakoktól, ajtóktól lehetőleg távol kell felszerelni.